Els bancs estudien canvis en les comissions per l'ús del TPV

Segura afirma que els bancs formen part de la solució de l’actual crisi

Els bancs estudien canvis en les comissions per l'ús del TPV

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El sector bancari del Principat s’estaria plantejant canvis en les comissions dels TPV, d’acord amb el que va dir el director general del Banc Sabadell d’Andorra i president d’Andorran Banking, Josep Segura, a la matinal de la CEA orientada a les finances. “Hem tingut discussions i n’hem estat parlant, no és evident com implantar-ho”, va dir Segura, sense confirmar ni desmentir que es pretengués abaixar el cost de les mateixes, però va afegir que el sector “estem per què ens en sortim tots i, si s’han de prendre mesures, es prendran”.

En aquest sentit, el president de la patronal bancària va recordar que, “en aquesta crisi, les entitats bancàries formem part de la solució”, i va recordar la col·laboració que hi ha hagut des del primer moment amb l’executiu i que els bancs havien demostrat la capacitat d’anar més enllà que les mesures dictades i va posar com a exemple “la carència sectorial”.

Un altre dels punts que es va abordar va ser la possibilitat que existissin fusions en el sector, un fet que la directora general d’Andorran Banking, Esther Puigcercós, no li va veure massa rendibilitat i va comentar que “les fusions et poden arreglar el compte d’explotació durant dos o tres anys, però després tornes a la mateixa situació”. Tot i això, Puigcercós va admetre que “la rendibilitat del sector de fa uns anys no és la d’ara, ja sigui pels tipus o el canvi de model de negoci”.

Finalment, i en relació amb el negoci de les criptomonedes, l’exministre Gilbert Saboya va destacar que “‘hi pot haver oportunitats, però s’ha d’analitzar amb cura, perquè fer malbé la reputació que tenim és molt fàcil”.

tracking