La majoria rebutja el model d'habitatge del PS

El ministre titlla de “decepció” les propostes socialdemòcrates a la llei de mesures urgents

La majoria rebutja el model d'habitatge del PSFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Com ja va succeir l’any passat en aquestes dates, l’esmena a la totalitat presentada pel PS al projecte de llei de mesures urgents en matèria d’arrendaments de finques urbanes i de millora del poder adquisitiu no va prosperar. Aquest cop, però, tal com va indicar la consellera de DA Mònica Bonell, els dirigents socialdemòcrates van presentar un text alternatiu, quelcom ben valorat pels grups que donen suport a la coalició. No obstant això, el ministre d’Afers Socials, Habitatge i Joventut, Víctor Filloy, va expressar la seva “decepció”, ja que “esperàvem alguna idea novedosa”.

“No aporten gran cosa al debat i reprodueixen les mateixes mesures al text ja present”, va manifestar Filloy sobre alguna de les propostes socialdemòcrates relatives a la pròrroga dels contractes de lloguer en funció dels anys restants per al seu venciment, la priorització dels criteris d’accés al pla Renova per als habitatges a preu assequibles, l’augment del salari mínim al 60% del salari mitjà o la composició de la Taula nacional de l’Habitatge.

“L’estabilització ens permet guanyar temps en l’aplicació de polítiques d’habitatge a mitjà termini”, va defensar el conseller del PS Carles Sànchez. Al seu torn, el ministre va argumentar que aquesta “intervencionista” proposta “generarà desigualtats i crearà ciutadans de primera i de segona”. A més, el conseller de CC Carles Naudi va remarcar que la mesura “aportarà inseguretat jurídica als propietaris” davant la manca de flexibilitat.

Pel que fa als criteris d’accés al pla Renova, Filloy va afirmar que el PS parteix d’una “premissa errònia” en vincular aquest ajut d’eficiència energètica amb els habitatges a preus assequibles. Quant a l’augment del salari mínim, el ministre va recordar que serà ponderat fins a final de legislatura i va titllar “d’irresponsable” l’esforç que demanen al teixit empresarial en el context actual. Per últim, el ministre va declinar la participació dels consellers a la Taula nacional de l’Habitatge.

tracking