justícia

Els exbatlles Jordi París i Jordi Junyer seran els dos nous notaris

Moynat es perfila com a substitut de Rodríguez a la presidència de la Batllia

Els exbatlles Jordi París i Jordi Junyer seran els dos nous notaris

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els exbatlles Jordi Junyer Ricart i Jordi París Aguiló han aconseguit la primera i segona màxima puntuació, respectivament, en el concurs per a la cobertura de dos places de notari. D’aquesta manera, Junyer i París començaran en breu la formació que els ha de permetre exercir de notari un cop l’hagin superada. Cal recordar que van ser tretze els candidats admesos per participar en el concurs i que sis, entre els quals els dos guanyadors, van superar les dues primeres proves realitzades (les teòriques escrita i oral). També, com la resta de candidats, van passar el tall de l’examen de caràcter pràctic tant en el seu vessant escrit com oral, que es va dur a terme posteriorment. Després d’haver demostrat el domini de les llengües castellana i francesa, el darrer pas van ser les proves psicotècniques.

Els dos guanyadors hauran de fer pràctiques en una de les notaries existents durant sis mesos abans de poder obrir el despatx. Un cop superada la formació, Ricart i París se sumaran als tres notaris ara en actiu després del cessament de Josep Estanyol per malaltia. Els tres fedataris són Isidre Bartumeu, Joan Carles Rodríguez Miñana i Rosa Ferrándiz.

D’altra banda, la presidència de la Batllia, que ara mateix recau en Laura Rodríguez malgrat haver presentat la renúncia, pot ser assumida en breu per David Moynat. El batlle, que en un primer moment va decidir no acceptar l’oferta que li havia fet el president del Consell Superior de la Justícia, Enric Casadevall, hauria canviat d’opinió. A Moynat, a qui es considera afí a l’actual CSJ, se l’hauria convençut per assumir la presidència de la Batllia.

tracking