Les importacions de béns van caure un 6,7% a l'octubre

Les exportacions van augmentar un 1,4% el mes passat

El pes de les importacions d'origen espanyol segueix a l'alçaFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Les importacions de béns van sumar un valor total de 126,80 milions d'euros a l'octubre, la qual cosa significa una caiguda del 6,7% respecte el mateix mes de l'any passat, segons l'informe mensual del departament d'Estadística. La caiguda és menys significativa si no es té en compte el capítol d'energia, sense la qual la caiguda va ser del 4%. D'altra banda, les exportacions de béns van registrar un lleuger augment de l'1,4% respecte el mateix mes del 2019, amb un import total de 11,38 milions d'euros.

En l'acumulat dels 12 darrers mesos, les importacions sumen un valor de 1.367,62 milions, fet que representa una variació percentual negativa de l'1,3% en relació al mateix període anterior. Per contra, les exportacions han tingut un valor de 137,63 milions, amb un augment del 21,1%.

Caiguda de la importació de carburants

D'altra banda, durant el mes d'octubre es va registrar una caiguda de la importació de carburants del 18.5% respecte el mateix mes de l'any anterior, amb un total de 13,41 milions de litres. La baixada és més significativa en les dades acumulades de gener a octubre, amb un descens del 21,5% en relació al mateix període de l'any passat, mentre que en l'acumulat dels 12 darrers mesos la variació percentual és del -17,5%.

tracking