Pandèmia mundial

Catalunya amplia el tancament fins al 23 de novembre

La Generalitat prorroga el confinament perimetral que limita l'entrada i sortida al territori a desplaçaments per motius justificats

Justificants per circular per Catalunya

Justificants per circular per Catalunya

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Catalunya allargarà fins al 23 de novembre el confinament perimetral i per tant seguiran les restriccions per entrar i sortir de la comunitat autònoma. Així ho han fet saber aquest migdia la consellera de Salut catalana, AlbaVergés, i el d'Interior, MiquelSàmper, els quals han especificat que la mesura entrarà en vigor de nou a partir d'aquesta mitjanit. Els viatgers hauran de seguir presentant el certificat d'autoresponsabilitat de desplaçament i el d'entrada i sortida de Catalunya.Vergés ha explicat que, tot i el nombre de casos ha baixat i la corba s'està estabilitzant hi ha 583 pacients ingressats a l'UCI. Sàmper també ha aclarit que encara que el Govern ha decidit prorrogar totes les mesures, inclosa el tancament perimetral, l'estabilització de les dades podrien fer que en un futur pròxim es modifiquin o retirin aquestes restriccions.

El comitè tècnic del Pla d'Emergències de Protecció Civil de Catalunya (Procicat) també ha aprovat que es prorrogui la limitació de circulació entre municipis durant el cap de setmana. Així mateix, bars i restaurants seguiran tancats deu dies més i només podran servir menjar peremportar, mesura que se suma a la del toc de queda que, com ja es va anunciar, es manté entre les 22 i les 6 hores fins al 23 de novembre. Vergés ha explicat que hi ha modificacions en les restriccions, com per exemple per als centres d'estètica i de massatges que podran obrir a partir de demà i en els llocs de culte, on s'aprova que hi pugui haver una limitació de 100 persones.

Sense canvis a França

França, que té aplicat el tancament perimetral fins a l'1 de desembre, no preveu canvis en les pròximes setmanes i els establiments comercials hauran de seguir tancats. L'únic canvi que es podria donar en el territori veí seria per part del ministeri d'Educació, liderat per Jean-Michel Blanquer, que està estudiant un hipotètic reforç del protocol sanitari que permeteria que les classes presencials a 'lycées' i universitats només es fessin un dia a la setmana.

tracking