Afers Exteriors

Una desena de països proposen a Andorra despenalitzar l'avortament

Les recomanacions d'alguns estats membres del Grup de Treball sobre l’Examen Periòdic Universal de les Nacions Unides (EPU) s'han recollit en un informe

La seu de l'ONU

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Una desena de països, entre els quals es troben França, Alemanya, Itàlia, Dinamarca iel Canadà, han proposat a Andorra que despenalitzi l'avortament a través d'un informe presentat a les Nacions Unides pels estats membres del Grup de Treball sobre l'Examen Periòdic Universal de les Nacions Unides (EPU). França i Islàndia, per exemple, demanen una legalització de la interrupció de l'embaràs que sigui global, segura i gratuïta, mentre que altres països com Montenegro i Mèxic proposen que es pugui interrompre l'embaràs sempre que s'incloguin els tres supòsits bàsics. Els Països Baixos i elCanadàtambé recomanen que es "descriminalitzi" l'avortament i Alemanya i Itàlia exposen que s'hauria de poder dur a terme almenys quan suposi risc per la vida de la mare.

L'informe és un esborrany que es va presentar ahir durant la 36a sessió de l'EPUi que haurà de ser revisat i completat el 20 de novembre. A partir d'aleshores, el Principat haurà d'analitzar les recomanacions i elaborar les seves respostes abans de la 46a sessió del Consell dels Drets Humans, que se celebrarà del 22 de febrer al 19 de març del 2021.

tracking