La guerra dels set dies

Benazet i Montaner han signat una treva després de l’enganxada dimarts passat gràcies a la mediació de la síndica en rebre la demanda d’empara.

La guerra dels set diesFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Set dies ha durat la guerra entre la consellera general de terceravia Carine Montaner i el ministre de Salut, Joan Martínez Benazet. Després de la bronca monumental que van tenir durant la comissió legislativa de Salut celebrada dimarts de la setmana passada, dilluns van firmar la pau. O almenys una treva fins a la propera compareixença del titular de la cartera de Salut, que serà en sis dies.

La persona clau perquè se signés el decret de pau va ser la síndica general, que va decidir intervenir després que la consellera presentés una demanda d’empara per les manifestacions del ministre envers ella durant la comissió de Salut. Roser Suñé va mitjançar perquè hi hagués una reunió amb els dos afectats en la qual es van suavitzar les posicions que semblaven irreconciliables. Montaner i Benazet van parlar fora dels focus mediàtic i van reconduir la relació, que va retornar a les vies de la cordialitat. La consellera va destacar que “parlant la gent s’entén”, i va destacar que li va poder traslladar al titular de la cartera de Salut “tots els neguits” que tenia amb relació a la política que està seguint Andorra en la lluita contra la Covid.

Durant la reunió, Montaner li va traslladar al ministre que els seus dubtes són “fruit de la investigació i de la curiositat intel·lectual”, i que no hi havia “res personal”, sinó que l’únic que pretenia fer la consellera laurediana és “la meva feina traslladant els neguits que hi ha al carrer al ministre”, i que el seu únic objectiu no era atacar ningú, ans al contrari, “poder servir el poble andor­rà”. L’actitud i la perseverança de Montaner, molt activa a les xarxes socials, xoca frontalment amb la manera de fer de terceravia, que acostuma a tenir un perfil més moderat i no tan incisiu. Des del partit, però, eviten posicionar-se i oficialment només van comentar que deixen l’incident en mans de Sindicatura al·legant que ja es va demanar l’empara. A part, es van limitar a recordar que des de la seva formació han mostrat mà estesa a l’executiu des de l’inici de la pandèmia “per aportar les nostres idees i propostes” en tots els aspectes.

Caldrà esperar fins a la setmana vinent, quan el ministre tornarà a comparèixer en comissió, per tal de veure si realment hi ha un canvi de tarannà entre el ministre i la consellera o si el foc creuat acabarà eclipsant de nou qüestions de fons i de gran importància, com les mesures que s’estan prenent per lluitar contra la pandèmia o la seva evolució al nostre país.

tracking