PANDÈMIA MUNDIAL

Salut detecta 54 nous casos el darrer dia i la taxa de reproducció arriba a 1 punt

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El ministre de Salut va informar en roda de premsa que en les darreres 24 hores s’han detectat 54 nous contagis, per la qual cosa el nombre de casos totals ja s’eleva fins als 5.437.

La taxa de reproducció del virus puja fins a un punt, que Benazet va qualificar d’un augment “discret” i que no suposava cap preocupació per al ministeri, tenint en compte que les xifres del cap de setmana tenen una mitjana de 76 casos diaris. “Ens hem estabilitzat en la xifra de casos diaris”, va incidir, afegint que “la situació està sota control”.

Del total de casos, 4.580 pertanyen a la segona onada i els que es troben actius en aquests moments són 1.030, una trentena menys que diumenge passat.

Quant a les altes, aquestes se situen en 4.332, de les quals acumulades durant la segona onada són 3.528. Les defuncions també es mantenen en 75 des de la darrera actualització.

Pel que fa a la pressió sobre el sistema sanitari, a l’hospital Nostra Senyora de Meritxell a hores d’ara hi ha un total de 27 pacients ingressats, 19 a planta i 8 a la unitat de cures intensives (UCI), set dels quals amb ventilació mecànica. Al centre sociosanitari d’El Cedre continuen sent quatre els actius.

Benazet també va informar que a la població escolar actualment hi ha 31 aules sota vigilància activa, de les quals vuit estan confinades totalment.

tracking