SOCIETAT

Els contraris a la taxa als gossos es manifestaran a Andorra la Vella

Els propietaris de gossos faran una mobilització pacífica dijous vinent a les vuit del vespre

Els contraris a la taxa als gossos es manifestaran a Andorra la VellaXavier Pujol

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El malestar envers la taxa de tinença de gossos segueix a l’alça, i és que els propietaris han decidit passar de crear un grup de Whats­App a convocar una manifestació pacífica. La intenció és fer una concentració davant del comú d’Andorra la Vella dijous vinent a les 20 hores. “Ara mateix el grup de WhatsApp s’està saturant i no para”, va comentar Jaume Vilamajo, un dels impulsors del grup. A hores d’ara tenen més de 228 membres que s’estan organitzant i ja comencen a fer reclamacions.

La intenció del grup es fer manifestacions a les parròquies on es vol implantar la taxa de tinença de gossos però volen anar més enllà: “Volem reunions amb els cònsols per arreglar la situació.” I Vilamajo va reiterar que “el que s’hauria de fer és que es agents de circulació multessin les persones que no recullin les defecacions. amb 300 euros”. Així mateix, va apuntar que “en plena Covid s’ha arribat a les 1.800 persones aturades, ara la majoria estan en ERTO, tu creus que ens agrada que ens cobrin un impost?”. “Hi ha molta gent amb problemes per arribar a final de mes”, va afirmar per afegir que “després n’hi ha que per tenir gos no poden llogar un pis o no els renoven el contracte si tenen gos; alguns es veuen obligats a donar-lo, es produeixen més abandonaments”.

D’altra banda, va exposar que les opinions del grup són molt diverses i que alguns diuen que si no arriben a “un acord digne” amb les corporacions “volen deixar de recollir les tifes, ara diuen que si ja paguen un impost que ho reculli el comú”. També n’hi ha que “no volen votar ningú les pròximes eleccions”. “No hi estem d’acord, ni aquest any ni el que ve”, va subratllar.

tracking