PARRÒQUIES

Canillo farà una prova pilot de bus intraparroquial que funcionarà amb cita prèvia

Canillo farà una prova pilot de bus intraparroquial que funcionarà amb cita prèviaFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El comú de Canillo iniciarà abans de la Puríssima una prova pilot d’un servei de bus que funcionarà amb cita prèvia a través d’una aplicació mòbil, una pàgina web i una centraleta de trucades. Fonts de la corporació van explicar al Diari que el projecte tindrà una durada de tres mesos i comptarà amb una setantena de punts de recollida virtuals per tots els pobles de la parròquia.

La corporació posarà a disposició dos minibusos, un de 20 places i l’altre de 8, que funcionaran sota demanda amb una anterioritat de 24 hores. Aquestes cites, a partir d’un algoritme, calcularan la ruta més ràpida i, per tant, que generi menys combustible.

El projecte compta amb la col·laboració de FEDA, que ofereix el suport tecnològic, i amb una empresa de París, Padam, que serà l’encarregada de l’aplicació mòbil, disponible per a Android i sistema Apple.

El cost dels bitllets encara s’ha de determinar i serà gratuït per a les persones majors de 65 anys i estudiants menors de 25. El servei funcionarà cada dia de vuit del matí a vuit de la tarda i no serà exclusiu dels canillencs.

La prova pilot suposa un cost d’uns 50.000 euros i a hores d’ara encara s’ha de determinar quina serà la companyia d’autocars que oferirà el servei.

tracking