Mobilitat

Canillo iniciarà una prova pilot de servei de bus amb cita prèvia

El projecte tindrà una durada de tres mesos i comptarà amb una setantena de punts de recollida

Canillo repartirà 150 quilos de castanyes de francComú de Canillo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El comú de Canillo iniciarà el mes de desembre una prova pilot d'un servei de bus que funcionarà amb cita prèvia a través d'una aplicació mòbil, una pàgina web i una centraleta de trucades. Fonts de la corporació han explicat al Diari que el projecte tindrà una durada de tres mesos i comptarà amb una setantena de punts de recollida virtuals per tots els pobles de la parròquia.

La corporació posarà a disposició dos minibusos, un de 20 places i l'altre de 8, que funcionaran sota demanda amb una anterioritat de 24 hores. Aquests tindran en compte un algoritme que calcularan la ruta més ràpida i, per tant, que generarà menys combustible i s'asseguraran les mesures Covid i la capacitat d'aforament en cada moment.

El projecte compta amb la col·laboració de FEDA, que ofereix el suport tecnològic, i amb una empresa de París, Padam, que serà l'encarregada de l'aplicació mòbil, disponible per Android i sistema Apple.

El cost dels bitllets encara està per determinar, tot i que tindran un preu estàndard i serà gratuït per a les persones de 65 anys i estudiants menors de 25. També s'està discutint la possibilitat de tenir abonaments multiviatges. El servei funcionarà cada dia de les 8 del matí a les 8 de la tarda i no serà exclusiu per les persones censades a la parròquia.

Amb tot plegat, la prova pilot suposa un cost d'uns 50.000 euros per a les arques públiques i a hores d'ara encara està per determinar quina serà la companyia d'autocars que oferirà el servei.

tracking