pandèmia mundial

Una nova defunció i dos ingressos més a l'UCI, que té deu pacients

Hospital Nostra Senyora de Meritxell

Hospital Nostra Senyora de Meritxell

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La pandèmia va sumar ahir la víctima número 73, un pacient que estava hospitalitzat. Vint de les morts corresponen a la segona onada de contagis que va arrencar a mitjan juliol, malgrat que tal com ha posat de manifest el ministre de Salut, Joan Martínez Benazet, un estudi de mortalitat està acabant de discernir quants dels decessos tenen el contagi de coronavirus com a causa principal. Aquesta nova defunció va arribar en una actualització sanitària amb un nombre inferior de nous contagis respecte al que ve succeint les últimes setmanes, quan s’ha rondat el centenar diaris. Ahir els nous positius van ser 50, elevant a 4.567 afectats els contagiats, 3.710 dels quals en la segona onada. El nombre de malalts actius va baixar fins a 1.234, 68 menys que el dia anterior. La dada que sí que va empitjorar va ser la de pacients en estat greu, ja que hi va haver dos nous ingressos a la unitat de cures intensives (UCI), que va arribar a deu pacients, vuit dels quals amb necessitat de ventilació mecànica. Dimecres eren set. El total d’ingressats per coronavirus a l’hospital Nostra Senyora de Meritxell era de 40.

Quant a la situació de la planta Covid d’El Cedre, l’ocupació de llits ha baixat els últims dies i ahir eren 17 els residents del centre sociosanitari ingressats davant dels 21 que hi havia el dia anterior.

Escoles

Els centres escolars estan tancats aquesta setmana per vacances però la detecció de positius continua provocant el confinament d’aules i ahir s’hi van sumar sis mes. El total d’aules tancades era de 41 i 15 estaven aïllades de manera parcial. El ministeri mantenia en vigilància passiva 26 classes. L’activitat escolar es recupera dilluns i es preveu que torni a obrir l’escola andorrana de segona ensenyança d’Encamp tancada des del 7 d’octubre pel gran nombre de contagis.

tracking