Les operacions immobiliàries cauen un 25% en l'últim any

En el darrer trimestre les transaccions han tingut un augment del 4,6%

Les operacions immobiliàries cauen un 25% en l'últim anyFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El sector immobiliari és un dels que s’han vist més afectats per les restriccions derivades de la pandèmia. A causa de les mateixes, en el darrer any, que va des del setembre del 2019 fins al mes passat, les transaccions del sector van caure un 24,9% respecte al mateix període comprès entre els anys 2018 i 2019. Així ho van definir les dades recopilades pel departament d’Estadística, que en valors absoluts van mostrar que es va passar de 1.711 operacions fetes entre el quart trimestre del 2018 i el tercer del 2019, a les 1.285 amb què es va tancar el còmput el 30 de setembre, que en suposa 426 menys.

No obstant això, les xifres també van mostrar certa recuperació, i agafant únicament el barem del tercer trimestre, recentment acabat, les transaccions immobiliàries van experimentar un augment del 4,6% respecte al mateix lapse de temps de l’any 2019. Pel que fa a la valoració absoluta de les xifres, cal remarcar que al tancament del mes passat s’havien registrat 385 operacions de caràcter immobiliari, per les 368 just un any abans, que suposa una variació positiva de 17.

Cal destacar que, segons la tipologia de l’obra, els béns immobles que s’han vist més afectats en el còmput d’aquest darrer trimestre són els d’obra nova. Concretament, van experimentar una reducció del 83,3% respecte al mateix període del 2019. A l’altre costat de la balança s’hi van situar els béns immobles de segona mà, que van veure com les operacions relacionades augmentaven en un 4% en totes les seves tipologies, a excepció dels locals comercials i magatzems, que han caigut un 9,1%.

tracking