x

Ens agradaria enviar-te les notificacions per a les últimes notícies i novetats

PERMETRE
NO, GRÀCIES
Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV MUSIK
parròquies

El Govern allibera terrenys a Ordino, on podria construir habitatges socials

L’executiu rescindeix el contracte de parcel·les d’ús agrícola per a projectes de l’Horitzó 2023
Vista del Prat de la Farga, una de les parcel·les que preveu el Govern.

Govern allibera solars per a futurs projectes

Vista del Prat de la Farga, una de les parcel·les que preveu el Govern.

Fernando Galindo
Actualitzada 30/10/2020 a les 06:23
El Govern ha decidit rescindir el contracte de tres parcel·les d’Ordino que actualment serveixen per a ús agrícola on hi podria construir habitatges socials. L’executiu pensa en aquests terrenys per dur-hi a terme projectes estrella del programa Horitzó 2023. Entre altres accions, també s’hi podria ubicar un laboratori farmacèutic. Tot i això, la decisió és embrionària i tot just la setmana vinent se celebrarà una reunió amb la corporació.

Els terrenys, que pertanyen a Casa Rossell, són propietat del Govern i junts suposen milers de metres quadrats que es podrien explotar els pròxims anys. Aquests es troben a la Covanella, a la Cortinada i la darrera parcel·la és el Prat de la Farga.

El conseller a la minoria ordinenc Enric Dolsa va exposar ahir durant la sessió ordinària de comú el seu malestar, després d’assabentar-se que l’executiu havia enviat unes cartes als agricultors indicant-los que havien de deixar els terrenys ubicats a Casa Rossell. El conseller, a més, va mostrar la seva posició en contra en saber que “són per construir-hi laboratoris i fàbriques farmacèutiques, com també habitatges socials”. En aquest sentit, Dolsa va al·legar que aquests terrenys haurien de continuar tenint el mateix ús, és a dir, la ramaderia o bé per a fer projectes per a la parròquia com la construcció d’Andorra en miniatura, el qual va incidir que el seu equip portava al programa electoral.

Per la seva banda, el cònsol major, Josep Àngel Mortés, va acceptar que l’executiu havia enviat les cartes als agricultors, però va dir que desconeixia quins plans tenien a la zona. “La setmana vinent tenim una reunió.”. Tot i que el propietari sigui l’executiu, tot apunta que hi hauria un acord entre ambdues administracions.

Dolsa, que es va mostrar sorprès que l’equip comunal desconegués els plans de l’executiu, va assegurar que si es tira endavant amb els projectes, “mobilitzarem la gent de la parròquia per aturar-los”. També la consellera a la minoria Sandra Tudó, de Movem Ordino, va compartir les paraules de Dolsa i va afegir que tot i que caldria fer un estudi previ dels terrenys, “voldríem que es quedessin com fins ara”.

En la sessió també es va aprovar un crèdit extraordinari a la comissió de Turisme, Dinamització i Esports, per a la certificació Global Safe Site sobre el compliment de la normativa sanitària de la Covid-19 als establiments de la parròquia. Els diners s’extreuen de les rebaixes salarials dels càrrecs electes. Mortés va incidir que malgrat les noves restriccions dels territoris veïns pel que fa a la mobilitat, el projecte continuarà endavant, ja que la temporada d’esquí començarà el 4 de desembre. El grup de la majoria, malgrat el futur incert, confia que hi haurà temporada d’hivern.

DEMANDES
La consellera Tudó va demanar que es rebaixin els impostos i que es treballi amb el Govern per ajudar els negocis que s’han vist més afectats per la Covid-19.


La corporació va informar, en resposta a la consellera Tudó, que té pensat incloure la targeta d’estacionament vigent de la parròquia per al nou espai situat a la Clota Verda.
Etiquetes
Veure’n més
24
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2024 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts