pandèmia mundial

Cribratge a l'escola andorrana de Santa Coloma

El virus ha afectat a 15 de les 23 aules i es vol fer proves a les vuit restants abans del retorn de les vacances

Escola Andorrana de Santa ColomaFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Govern farà un cribratge als alumnes de maternal i primera ensenyança de l'escola andorrana de Santa Coloma, on hi h hagut una important incidència de la Covid, ja sigui amb aules completament aïllades o bé parcialment. De fet, de les 23 aules del centre, 15 han tingut positius, per la qual cosa el cribratge que prepara l'executiu se centrarà en les vuit aules que encara no han tingut afectacions. Aquests dies s'ha contactat amb els pares dels alumnes i han demanat si volen sotmetre els seus fills al cribratge voluntari entre demà, diumenge i dilluns. Fa un mes i escaig que aquests alumnes no es fan cap prova de detecció del virus i s'ha impulsat el cribratge per tal d'evitar més confinaments en el retorn a les aules la setmana vinent.

A banda d'aquestes vuit classes, n'hi ha set més que estan en la fase final de l'aïllament i entre ahir, avui i demà es fan la segona TMA. Per la qual cosa, 15 de les 23 aules de l'escola andorrana de Santa Coloma tornaran de les vacances amb un cribratge recent. "Podran començar les classes amb les millors condicions posssibles", ha indicat el ministre Portaveu, Eric Jover.

Cal recordar que tots els alumnes de l'escola andorrana de Santa Coloma, inclosos els de segona ensenyança, van rebre una carta la setmana passada en què s'informava que tots els alumnes quedaven en vigilància passiva donada la gran incidència que s'hi havia donat. En la circular, es recordava quecom a “contactes no estrets”, podien continuar assistint al centre, tot i que havien d’estar vigilats respecte a la possible aparició de símptomes fins al 6 de novembre, inclòs.

tracking