pandèmia mundial

Suïssa manté Andorra com a país d'alt risc Covid

La Confederació Helvètica aixeca l'obligatorietat de confinament als provinents de 60 països del món, però no del Principat

Avió de validació en volFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Suïssa manté la quarantena de deu dies als viatgers que provinguin d'Andorra, malgrat que avui ha decidit eliminar aquesta mesura per a una seixantena de països que fins ara considerava d'alt risc.

A la vista que el ritme de nous contagis a Suïssa és més alt que en la majoria de la dels països que s'incloïen en la llista, s'han deixat en ella només aquells amb taxes un 60% superiors a la de la nació centreeuropea , de manera que només es manté a quatre. A més d'Andorra, els països que encara es consideren d'alt risc i que estaven a la llista són la República Txeca, Bèlgica i Armènia.

També es manté en la llista de quarantenes a tres regions franceses (Alts de França, Illa de França i la Polinèsia francesa), encara que amb anterioritat la norma s'aplicava a tot el país veí exceptuant les zones veïnes a Suïssa. Surten de la llista països com Espanya, Argentina, Brasil, Xile, Colòmbia, Estats Units, Regne Unit, Equador, Costa Rica o Perú, entre d'altres.

tracking