societat

Govern atén 88 famílies que pateixen pobresa energètica

Un total de 175 persones es van beneficiar del servei durant l’hivern passat

Govern atén 88 famílies que pateixen pobresa energèticaFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Govern va atendre 88 famílies en situació de precarietat energètica la temporada d’hivern 2019-2020. Així ho va indicar ahir el ministre portaveu, Eric Jover, que va detallar que es va proporcionar ajuda a un total de 175 persones entre l’1 de novembre del 2019 i el 30 d’abril del 2020. Entrant al detall, 39 són famílies unipersonals, 33 són famílies monoparentals, set són parelles i nou són famílies nuclears. Entre aquestes, hi ha 15 persones amb discapacitat, 64 menors d’edat, 18 persones grans i 78 adults.

Com a mesures concretes, s’ha assumit la despesa de consum energètic de les famílies que no hi podien fer front i s’ha contactat amb les companyies subministradores d’electricitat, informant de situacions susceptibles de patir precarietat energètica i així evitar talls de subministrament. També s’han fet les valoracions de suport complementari i s’ha reforçat un ús adequat del sistema de calefacció en relació amb les temperatures existents.

Precisament, ahir el consell de ministres va aprovar la campanya contra la precarietat energètica per al 2020-2021, que persegueix l’objectiu de garantir els recursos adients a aquelles persones o famílies que no puguin assumir la despesa econòmica per fer front a les necessitats energètiques de la seva llar. La campanya comprèn un període de 181 dies, des de l’1 de novembre fins al 30 d’abril del 2021. Aquest termini, però, es pot ampliar en funció de la situació meteorològica. Jover va apuntar que la Covid augmentarà la necessitat del servei i va animar les famílies que ho necessitin a sol·licitar ajuda. La partida és oberta i ampliable amb crèdits.

tracking