pandèmia mundial

Espot afirma que la temporada d'hivern no perilla

El cap de Govern assegura que les mesures que s'estan prenent ara estan pensades per poder respirar més tranquils a partir del desembre

Objectiu: temporada de neuFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Xavier Espot no veu perillar la temporada d'hivern. El cap de Govern ho ha indicat en una entrevista per al programa Ara i Aquí d'RNA, on ha explicat que les mesures restrictives que s'estan aplicant aquests dies, tant a Andorra com als territoris veïns, estan pensades per arribar millor a l'hivern. "Posats a fer, millor apretar-se el cinturó ara al novembre i així al desembre respirem tots més tranquils", ha comentat Espot, que ha precisat que això no vol dir que aleshores "tot això haurà acabat. Hi haurà una sèrie de mesures de restricció que s’hauran de mantenir vigents i fins que no tinguem una vacuna serà el pa de cada dia". El cap de Govern ha assenyalat també que sense l'esforç que s'està aplicant amb aquestes mesures s'hauria arribat a l'inici de l'hivern amb dificultats molt més importants.

Teletreball obligatori

D'altra banda, Espot ha repassat les mesures que es van anunciar ahir, sent la del teletreball obligatori sempre que es pugui la més destacada. El cap de l'executiu ha detallat que la legislació laboral preveu que si el treballador no hi està d'acord, no es pot aplicar obligatòriament el teletreball. També ha remarcat que a partir de dilluns no s'inspeccionaran totes les empreses del país per veure si estan complint la norma, tot i ser obligatori, però sí que es farà una tasca de control pedagògic, i per tant en un inici no s'aplicaran sancions. En un segon terme sí que s'aplicaran multes, però sempre que sigui "raonable" i quan es vegi que "una empresa pot aplicar-ho, però no ho fa de mala fe".

En aquest punt, Espot ha defensat que es mantinguin obertes les escoles i les activitats extraescolars i ha remarcat que "no hi ha cap prova empírica" que asseguri que una font de contagis siguin els centres escolars.

Finalment, el cap de Govern s'ha referit a la limitació als restaurants de dues persones per taula, tret de si són nuclis convivents, a partir de dissabte. Ha indicat que "en general els restaurants en sortiran perjudicats, però no excessivament perjudicats", tenint en compte l'excepció dels nuclis, que es pot donar sovint. A més, ha recordat que a molts territoris veïns han tancat els restaurants també i el Govern els ha mantingut oberts.

tracking