La campanya contra la precarietat energètica va ajudar 88 famílies l'hivern passat

El ministeri d'Afers Socials hi va destinar 46.600 euros

La campanya contra la precarietat energètica va ajudar 88 famílies l'hivern passatFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La campanya contra la precarietat energètica durant l'hivern del 2019-2020 va atendre 88 famílies entre l'1 de novembre i el 30 d'abril, les quals han representat untotalde 175 persones. ElministrePortaveu, Eric Jover, ha destacat que d'aquests 78 eren adults, 64 eren menors, 18gentgran i 15 persones ambdiscapacitatque les actuacions que es fan des del ministeri d'Afers Socials es basenagarantir els recursos elèctrics i de calefacció per a tots els col·lectius que així ho necessitin. L'any passat es van destinar 46.664,54 euros en aquesta campanya, un 28% més que durant l'anterior campanya, i la despesa mitjana per família va ser de530.28euros. En total 46 famílies van rebre l'ajuda durant mig any, mentre que 11 ho van fer durant cinc mesos, 14 famílies quatre mesos, 4 durant tres mesos, 9 d'elles dos mesos i 4 durant un mes.

L'import destinat a la campanya d'enguany és obert, ja quedepèndel nombre de famílies que s'hi adscriguin i està previst que duri 181 dies, tot i que es podria incrementar si el fred s'allarga. El ministeri d'Afers Socials s'encarrega de detectar les famílies que pateixen aquesta precarietat energètica i fa visites als domicilis i consultes telefòniques per conèixer l'habitabilitat. Així mateix, els abasteix d'elements com calefactors i contacta amb lescompanyiesde subministrament elèctric i de calefacció per tal que no se'ls apliquin talls de consum a aquestes famílies.

El consell de ministres ha aprovat la contribució anual de 40.000 euros al Programa Iberoamericà de les Persones amb Discapacitat (PID), que desenvolupa la Secretaria General Iberoamericana (Segib). L'objectiu és ajudar en la inclusió de les persones amb discapacitat a la vida política, econòmica i social,d'acord amb elquè emana de la Convenció de Nacions Unides relativa als drets d'aquest col·lectiu.

El projecte de llei del text consolidat del Codi de duana, que integra tota la legislació vigent en aquest àmbit, també ha estat aprovat durant el consell de ministres. L'objectiu és unificar totes les qüestions relatives a la matèria duanera i incorporar en el mateix text totes les modificacions d'altres normatives que concerneixen l'àmbit duaner i que s'han fet en els darrers anys, així com lesactualitzacionsde conceptes o lleis que han quedat derogades.

Pel que fa al ministeri de Cultura s'han adjudicat les obres per a la rehabilitació del museu Casa d'Areny-Plandolit a l'empresa ConstruccionsPurroySL per un pressupost de 134.792,23 euros. Així mateix, el Govern ha aprovat la licitació de set màquines específiques per al treball de força imusculacióper equipar el gimnàs del Centre de Tecnificació d'Ordino (CTO). Les empreses interessades poden presentar les ofertesfins al18 de novembre.

tracking