Pandèmia mundial

Cal protocol per rodar

El comú d’Andorra la Vella aposta per una nòria com a reclam de Nadal. Amb la Covid, però, funcionarà si ho decideixen els tècnics sanitaris.

La noria a la plaça de la RotondaFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Abel Caballero, alcalde de Vigo, va explicar que les celebracions de la ciutat gallega hauran de ser modificades per garantir el compliment de les normes sanitàries. No hi haurà ni nòria ni pessebre però si “molts llums”. “Mantindrem els llums, però aquest any he decidit cancel·lar el pessebre perquè es desenvolupa en un espai tancat i la nòria es tancarà perquè es formen grans cues i és difícil dur a terme un control.”

Andorra la Vella sí que tindrà nòria. De fet demà ja estarà muntada i a punt per girar si es vol. Era una de les novetat d’aquest Nadal, però la pandèmia no deixa espai per a gaires alegries. De fet hi ha una forta oposició ciutadana per les mesures higièniques i per les restriccions que estan patint altres negocis d’oci, com bars o restaurants. Fa temps que el comú i el Govern estan parlant de la nòria, i des de l’administració central deixen clar que una cosa és la instal·lació i una altra el funcionament. No hi haurà diferències amb qualsevol altre esdeveniment, apunten des de l’executiu, que subratlla que s’hauran de presentar uns protocols que hauran de valorar els tècnics i validar-los segons la situació epidemiològica del moment. Llavors es decidirà si és factible el funcionament amb garanties de la nòria.

Des del comú s’ha donat poca informació. Fonts de l’oposició van assegurar ahir que no tenien cap constància del giny, que estan molestos perquè el tarannà de la majoria sigui de fer les coses unilateralment i que demanaran informació sobre els costos i l’impacte econòmic del projecte abans de posicionar-se. La veu popular sembla que es posiciona aclaparadorament de forma negativa. El coronavirus ha canviat la mentalitat, hàbits i la forma de veure les coses, i certament hi ha decisions que a ulls de la població semblen contradictòries.

La Maria és raonable: “Tot depèn del seu cost, no estem en un moment per llançar diners injustificats quan hi ha gent al país que ho està passant molt malament.” El Josep Maria és més comprensiu i afirma que “sense oci ni cultura ni esport, tampoc es por viure. Per tant, a priori hi estic d’acord, i més en aquests moments a crear il·lusió i que els negocis funcionin. Si fem una vida trista, si som pessimistes, no anirem enlloc”. El Xavier és més contundent: “Una misèria.” Altres acusen la cònsol d’electoralista i l’Ale remarca que “afavorir l’economia circular no és posar una nòria”.

El Joan Ramon apunta que “la nòria no farà rodar millor l’economia. Invertir en un model econòmic de futur (com el circular) hauria de ser el centre dels esforços. Error greu de criteri”. La Marta indica: “Estrafolària i inadequada en temps de pandèmia.” I la Lúcia precisa que “hi haurà problemàtiques en les cues que es poden formar, perquè degut a l’espai és bastant possible que no es puguin mantenir distàncies”.

Cal protocol per rodar

Cal protocol per rodar

tracking