x

Ens agradaria enviar-te les notificacions per a les últimes notícies i novetats

PERMETRE
NO, GRÀCIES
Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV MUSIK
Pandèmia mundial

Espanya retirarà el toc de queda nacional el 9 de novembre

El govern espanyol elimina del decret l'obligatorietat d'aplicar restriccions de mobilitat nocturna amb l'objectiu que a partir d'aquesta data cada comunitat autònoma ho administri com consideri oportú
La frontera hispanoandorrana.

La frontera espanyola tanca de nit excepte per motius justificats

La frontera hispanoandorrana.

Fernando Galindo
Actualitzada 27/10/2020 a les 15:15
El consell de ministres espanyol ha decidit retirar el toc de queda nacional que es va imposar el diumenge al país veí i que no permetia circular pel territori entre les 23 hores i les sis del matí sense causes justificades. El govern ha decidit que la mesura quedarà anul·lada  des del 9 de novembre i que a partir d'aleshores cada comunitat autònoma podrà aplicar-lo com consideri pertinent, segons ha confirmat avui la portaveu de l'executiu i ministra d'Hisenda, María Jesús Montero. Així doncs, es podria donar el cas que a Catalunya no es pogués circular en un horari concret, però si que hi hagués llibertat de moviments en altres punts del país veí. Actualment les comunitats autònomes tenien un marge d'una hora per avançar o retrasar l'aplicació del toc de queda, sempre tenint en compte l'obligatorietat de complir-lo entre les 23 i les 6 hores. 

La modificació del decret no ha afectat a l'estat d'alarma, ja que l'executiu segueix amb la voluntat de fer una pròrroga de sis mesos per allargar-lo fins el 9 de maig. El ministre de Sanitat, Salvador Illa, sol·licitarà dijous al Congrès dels diputats l'aprovació d'aquesta mesura, que no compta amb el suport ni del Partit Popular, Ciutadans ni d'Esquerra Republicana. 
Etiquetes
2
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2024 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts