Cinc nous positius a El Cedre i 41 pacients a l'hospital

L'UCI té 7 malalts amb ventilació mecànica

Hospital Nostra Senyora de Meritxell

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L'últim cribratge a El Cedre ha detectat cinc nous residents positius de coronavirus, segons va notificar el centre ahir en una nota a les famílies. La responsable assistencial destaca que tots els afectats són asímptomàtics i que s'han aplicat els protocols previstos per atendre aquests malalts. El brot originat a la residència de Santa Coloma s'enfila així a 43 contagiats, ja que fins dimecres hi havia 30 interns i 5 sanitaris amb la Covid-19 i el ministre de Salut va anunciar divendres que s'havien diagnosticat 8 infectats més que havien estat traslladats a l'hospital perquè no hi havia espai a les instal·lacions geriàtriques.

L'ocupació a l'hospital també creix i arriba a 41 pacients amb la Covid amb els tres ingressos de les últimes hores, segons ha informat el SAAS a les xarxes socials aquesta tarda. La planta d'hospitalització suma 33 malalts, tres més que ahir i l'ocupació general augmenta en dos persones per la defunció d'un dels pacients de l'UCI. La unitat de cures intensives té ara 8 pacients i set necessiten suport de ventilació mecànica.

La xifra de residents a la planta geriàtrica d'El Cedre per a contagiats de coronavirus continua com ahir al límit de capacitat amb 25 padrins, segons les dades del SAAS. El ministre de Salut havia anunciat divendres que es preveia donar d'alta a set residents durant la jornada de diumenge perquè estaven evolucionant correctament dels efectes del SARS-CoV-2.

El ministeri de Salut tornarà a actualitzar demà les dades d'incidència del virus que fins divendres acumulava 4.038 contagiats amb 1.241 casos actius.

tracking