x

Ens agradaria enviar-te les notificacions per a les últimes notícies i novetats

PERMETRE
NO, GRÀCIES
Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
PARRÒQUIES

Canillo no construirà la passarel·la tibetana de la vall de Montaup

La corporació aparca el pont de 35 metres per riscos naturals a la zona i només executarà la de 600 metres a la Vall del Riu
El nou projecte complementarà l'oferta del mirador del Roc del Quer.

Canillo construirà només el pont penjant de 600 metres

El nou projecte complementarà l'oferta del mirador del Roc del Quer.

Xavier Pujol
Actualitzada 25/10/2020 a les 06:03
El comú de Canillo ha decidit deixar aparcada temporalment la construcció de la passarel·la tibetana de 35 metres que anava situada a la vall de Montaup. Els tècnics del projecte han de revalorar la ubicació final, ja que en la zona on estava programada és propensa a riscs naturals, com per exemple allaus. Per contra, la nova infraestructura de 600 metres de llargada a la Vall del Riu segueix endavant i aquesta es preveu que s’inauguri el dia de Meritxell del 2021.

La corporació va sotmetre a informació pública el projecte de construcció de la passarel·la el passat 7 d’octubre durant un període de quinze dies. Transcorregut el termini, l’equip de Francesc Camp tindrà el vistiplau per iniciar amb les obres. Uns treballs que s’havien de començar a executar a la tardor del 2019 després que s’adjudiquessin a l’empresa andorrana Desplom i la societat francesa ERIC per un import de 2,6 milions d’euros. Finalment, però, el seu cost serà de gairebé 2,3 milions tenint en compte que només es construirà la passarel·la més gran. La petita, si s’acaba fent, tindrà un cost aproximat de 300.000 euros. A més a més, segons s’exposa en el projecte, dins la partida pressupostària, també s’inclou el manteniment de la infraestructura durant els sis primers anys. En el cost, però, no es té en compte la partida extra de 110.000 euros que es va aprovar el setembre en sessió de comú per la compra del terreny del Prat del Grau que era d’un privat.

Passarel·la tancada a l’hivern
La idea de l’equip de govern és que la passarel·la romangui tancada durant l’hivern, o bé quan les condicions meteorològiques no siguin del tot adequades, sigui per neu o bé sigui per gel. Tot i això, els estudis dels tècnics exposen que té una capacitat per suportar canvis de temperatura de fins a trenta graus de diferència en un sol dia, capes de gel de 2,5 centímetres i ràfegues de vent fins als 180 quilòmetres per hora.
Pel que fa als estudis d’impacte visual, com també mediambiental per la flora i fauna de la zona, la passarel·la no suposa cap perjudici. Per fer-ho possible, entre altres normatives, s’han centrat en el Conveni de Berna, relatiu a la Conservació de la Vida Silvestre i del Medi Natural d’Europa. Aquestes han estat avalades per l’empresa enginyera ambiental Ambiotec. Tot i això, s’especifica i es reitera de la necessitat de mantenir el calendari previst per a la seva execució perquè són conscients que “hi haurà molèsties per a les espècies que hi habiten pel soroll general que es farà” durant la construcció pels ancoratges sobre l’entorn. A més a més, els treballs únicament es podran fer en horari diürn i mai serà possible en nocturn.

Més enllà de la gran passarel·la, considerada la més gran del món, l’equip comunal canillenc té previst habilitar un nou aparcament a la zona. Aquest, però, no comptarà amb unes grans dimensions i, a més a més, es preveu que només estigui permès l’accés a aquelles persones autoritzades, ja sigui per al manteniment, la gestió, etc. El que sí que semblaria que està més definit és la implementació d’un servei de transport públic des del poble de Canillo fins a la passarel·la i que connecti amb el Roc del Quer. Aquest faria parada a l’estacionament que hi ha al mirador i en aquesta nova zona habilitada.

També la corporació té previst instal·lar algun vàter sec, que té un cost reduït, unes baranes de protecció i algun cubell de les escombraries. La idea és anar ampliant els serveis a mesura que vagin passant els anys, tal com ha succeït amb el Roc del Quer i, entre altres, es vol instal·lar una caseta de fusta que pugui servir de bar i de cafeteria.
 
INTENSIFICAR EL TURISME D'ESTIU
L'equip comunal de Canillo confia en la nova infraestructura com un dels pròxims pilars per fomentar el turisme a la parròquia, a part del mirador del Roc del Quer i així generar riquesa. La idea és intensificar el turisme d'estiu a partir d'ara, tenint en compte que en el d'hivern, respecte a als altres anys, i hi ha hagut un canvi de prioritats i ha sofert una lleugera davallada. Amb tot plegat, la corporació treballa per instaurar noves iniciatives, atraccions que siguin turístiques també per al país en general, tenint en compte que una de les principals fonts d'ingressos són els visitants.
Etiquetes
Veure’n més
24
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2019 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts