Bona acollida de les quotes al sector turístic

Els hotelers, però, demanen que es pugui establir certa flexibilitat durant la temporada en cas de ser necessari

Bona acollida de les quotes al sector turísticFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Les diferents branques del sectors relacionats amb la neu van rebre amb bons ulls les quotes de temporers que va anunciar el Govern durant la roda de premsa de dijous. Així doncs, segons les fonts consultades pel Diari, consideren que la reducció practicada respecte a la temporada de neu de l’any passat s’ajusta a la realitat de com serà la primera campanya hivernal convivint amb la Covid-19.

Montse Guerrero, directora d’Ski Andorra, va dir que “la quantitat de quotes que va anunciar el Govern, en línies generals, s’ajusta a les peticions que havíem fet”. A més a més, des de l’associació que aplega les diferents estacions d’esquí del Principat van indicar que “les plantilles que hem previst per a aquesta temporada estan dimensionades sobre la base que hi haurà menys visitants. I per això la reducció del 30% s’ajusta bastant a les que s’han aplicat ja a les previsions dels equips”. Pel que fa als tests al personal que treballa al sector turístic, des d’Ski Andorra ho van considerar “molt positiu” i van afegir que “aquesta situació (la de tenir el personal cribrat) donarà molta seguretat a les persones que vulguin venir a fer turisme”.

Pel que fa al sector hoteler, tot i veure amb bons ulls les quotes de treballadors forans que es van anunciar, van lamentar que no s’hi hagués previst una flexibilització en cas de necessitat. En aquest sentit, el director de la Unió Hotelera d’Andorra, Jordi Pujol, va afirmar que “s’hauria de permetre una flexibilització per si la situació millora i se superen les expectatives inicials que hi ha”. Tot i això, Pujol va indicar que “creiem que, d’entrada, poden ser suficients les que s’han aprovat”. A més a més, el director de la Unió Hotelera, i amb relació a la important reducció del personal extracomunitari, va dir que “estem incentivant la contractació de personal comunitari per les restriccions que hi pot haver per als que no ho siguin”. Sobre aquesta situació va parlar també Cristina Canut, la presidenta d’Autèntics Hotels d’Andorra, que va afirmar que “s’han reduït les quotes, però hem de veure si el personal comunitari vindrà a treballar. Encara és molt prematur saber si serà suficient”. Canut va afegir que “estem davant una temporada d’hivern que no serà gens fàcil per a ningú i ens haurem d’adaptar sobre la marxa”.

Per contra, Pujol va comentar que “al final, les mesures que es van anunciar, tot i que no ens acaben convencent, són millors que les que s’havien parlat prèviament”, i va afegir que “aquestes s’ajusten més a la realitat en què estem ara mateix”. Tant Canut com Pujol, malgrat no tenir encara una certesa oficial, van indicar que era possible que no tots els hotels acabessin obrint, o si més no, que l’obertura de tot el parc, especialment de les cadenes, es fes de manera esglaonada.

tracking