Recurs de la Fiscalia al Superior per condemnar l'ex-conseller portuguès

El ministeri públic manté que Borges va intimidar el menor per abusar-ne sexualment

Recurs de la Fiscalia al Superior per condemnar l'ex-conseller portuguèsXavier Pujol

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El ministeri públic insisteix que David Borges, exconseller de la comunitat portuguesa i expresident de Casa de Portugal a Andorra, va cometre un delicte d’abús sexual en tenir relacions amb un menor amb accés carnal per via anal i oral. És precisament per aquest motiu que la Fiscalia va recórrer al Superior contra la sentència absolutòria que va dictar el 2 de juliol el Tribunal de Corts. La vista s’ha tornat a celebrar a porta tancada a petició del fiscal, en haver-hi un menor implicat, i durant aquesta hauria reiterat els arguments pels quals va demanar una pena de presó de cinc anys des del primer moment: la diferència d’edat, que el noi hauria admès tenir por i que es va tancar amb clau mentre mantenien la relació. Per la seva part, la defensa va ratificar la petició d’absolució per al seu client al·legant que no va cometre cap delicte, ja que l’acte va ser consentit.

Durant l’apel·lació, el ministeri públic va refermar els arguments que ja va exposar fa uns mesos, com la diferència d’edat entre el menor i Borges, que en el moment dels fets tenia 36 anys mentre que l’adolescent en tenia 14. Un fet que hauria suposat una forta intimidació vers el jove, que d’alguna manera hauria admès a la vista de Corts en assegurar que havia tingut por. La Fiscalia també va recordar que el processat va tancar la porta de l’habitació on es va produir l’acte sexual amb clau. Per això, va tornar a sol·licitar que se’l condemnés a cinc anys de presó ferma, a l’expulsió definitiva del Principat i a la prohibició de prendre contacte amb la víctima dels abusos, que en el moment dels fets tenia catorze anys. En aquest sentit, l’acusació considerava que els actes jutjats havien estat en contra de la voluntat del menor i, per tant, suposaven una violació.

Borges va ser arrestat el 25 d’abril del 2018 a Escaldes-Engordany per haver mantingut relacions sexuals amb un noi després que la família del menor denunciés l’afer al cos de policia. Tant l’ex-conseller portuguès com el jove haurien manifestat que l’acte va ser consentit. Tot i les declaracions dels afectats, la Batllia va decretar l’ingrés preventiu de l’acusat a la Comella per seguir amb la investigació, on va estar empresonat fins a mitjan juny, quan va sortir en llibertat provisional fins a la celebració del judici i la resolució de la sentència del Tribunal de Corts. A conseqüència de la detenció va haver de renunciar al càrrec com a representant de les comunitats lusitanes.

PETICIÓ PER REDUIR LA CONDEMNA DEL MONITOR TRAFICANT

La defensa del monitor del Pas que traficava amb droga va demanar al Superior reduir la condemna a quatre anys, dos de presó ferma. Corts va condemnar-lo a set anys i a una multa de 25.000 euros, una quantitat “desproporcionada” per a la lletrada atenent que el jove té unes circumstàncies familiars molt dures, amb un pare malalt i una germana a la qual volia emparar en un centre de menors. La Fiscalia va insistir que la pena ja era “prou generosa”.

tracking