pandèmia mundial

La majoria i DA s'enganxen a Escaldes per les subvencions

El comú celebra haver arribat a un acord amb les dues parts enfrontades pel cas de Casa Trenella

Sessió de comú d'aquesta tarda a EscaldesComú Escaldes

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El consell del comú d’Escaldes va viure ahir una batussa més pròpia d’un combat de boxa que d’un debat polític. I és que el conseller de la minoria Jordi Vilanova i els cònsols escaldencs van fer-se tots els retrets que van poder. El motiu? L’ordinació per regular les subvencions que casa comuna vol posar a disposició de les empreses i els autònoms.

Després d’una breu exposició del cònsol menor, Joaquim Dolsa, Vilanova va obrir el foc amb un discurs escrit prèviament a la sessió i que no va tenir en compte res del que el socialdemòcrata havia dit. En aquest sentit el conseller de DA va començar lamentant no poder votar a favor de la mesura, ja que compartia el fet d’ajudar els negocis de la parròquia però no les formes. Vilanova no va dubtar a afirmar que “cònsols, amb els seus diners facin el que vulguin, però no amb els de tots”, posant en dubte la gestió que està portant a terme el comú, i va afegir que “aquestes ajudes no són per a tothom, només per uns quants”, fent referència a l’esment directe que fa l’ordinació per a la cura i guarda dels nens i no als altres sectors, segons Vilanova. El conseller de DA va continuar la seva exposició criticant el text i va comentar que “no hi posa enlloc que no s’hi pugui acollir cap empresa de fora de la parròquia”, i Dolsa va reaccionar obrint els braços amb estupefacció i sorpresa. Va acabar per citar Gili dient que “vostè va dir que volien integrar-nos perquè també representem Escaldes”.

En el torn de rèplica, el cònsol menor li va etzibar que “ens ha vomitat una sèrie d’adjectius sense sentit”, i va afegir que “vostè només té la mà estesa per repartir bufetades”. El cònsol menor li va retreure a Vilanova no haver aportat res i Gili va afegir que “aquest discurs que ha fet és lamentable i ha vingut aquí a fer el seu xou”. El punt es va aprovar amb el vot en contra de DA.

D’altra banda, Gili va dir que s’havia arribat a un acord per acabar amb els litigis a Casa Trenella i es va felicitar de la mediació “perquè els dos veïns han acabat contents amb el resultat”.

L'AMPLIACIÓ DEL TOC DE QUEDA A FRANÇA AFECTA LES REGIONS LIMÍTROFES AMB ANDORRA

El govern francès va decidir ahir ampliar el toc de queda a 38 nous departaments, entre els quals hi ha els de l’Arieja que té frontera amb Andorra al Pas de la Casa i el dels Pirineus Orientals que també llinda amb el Principat. A la pràctica, aquesta mesura vol dir que els habitants d’aquests departaments no poden transitar entre les deu de la nit i les sis del matí. El primer ministre gal, Jean Castex, va ser contundent durant la compareixença en què va anunciar la mesura i va afirmar que “no els enganyaré, la situació és greu”. Cal recordar que uns dies abans l’executiu francès havia decretat el toc de queda a 16 departaments, que amb l’ampliació que es va realitzar ahir ja són 54. Per la seva part, el titular de Salut, Olivier Veran, tot i admetre que el virus circula a menys del que ho feia durant la primera onada de contagis, va alertar que “la seva velocitat comença a ser alarmant” i la taxa de contagi a França s’ha situat en 251.

tracking