territori

Andorra la Vella tindrà dues places a la zona de The Cloud

La corporació i Andorra Telecom tenen un principi d’acord que permetrà mantenir dos espais públics
en ple centre

Andorra la Vella tindrà dues places a la zona de The CloudFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El comú d’Andorra la Vella mantindrà dos espais públics a la zona coneguda com a plaça The Cloud. La corporació comunal i Andorra Telecom han arribat a un principi d’acord pel terreny a permutar que assegura a la cònsol major de la capital, Conxita Marsol, tenir dues places en ple centre, una a la banda de l’avinguda Meritxell i l’altra a la part del darrere. La mandatària sempre ha reclamat aquest espai en entendre que dinamitza i revitalitza una zona privilegiada, al centre de la parròquia i al bell mig de la principal avinguda comercial del país.

En concret, l’acord faria que el comú perdés uns vuit metres per davant, on ara hi ha una petita passarel·la i les lletres d’Andorra, per la instal·lació d’una pantalla tecnològica de grans dimensions que taparia l’edifici actual. Per la part posterior a l’avinguda es preveu enretirar el nou edifici de la companyia telefònica uns dotze metres, que també permetria deixar una zona d’espai públic com hi ha ara.

Els termes de la permuta

Andorra Telecom i el comú encara han d’acabar de discutir sobre els metres quadrats que corresponen a la parapública i sobre el preu dels mateixos. Pel que fa al terreny a permutar, Andorra la Vella ofereix la zona de l’aparcament del Fener II, que la corporació va obtenir per la cessió del 15% del propietari un cop aprovat el pla parcial de la zona on es vol edificar un centre comercial d’entre dues i tres plantes i amb 700 places d’aparcament. En total el terreny que ofereix Marsol té uns 1.600 metres quadrats però la corporació no té intenció de donar tot l’espai a la companyia de telecomunicacions en entendre que no li corresponen. Per la seva banda, Andorra Telecom situa el valor del metre quadrat de l’espai de la plaça per sobre del de l’aparcament, que faria que segons aquest criteri li toqués més espai del que perd amb la cessió de la plaça The Cloud.

Un altre factor que també influenciarà en el càlcul de la permuta és que el que sí que es quedarà la parapública serà el 100% del subsol de la plaça The Cloud, en el qual hi vol construir un auditori i un pàrquing que tindrà unes 25 places. En el cas de la part superior, la companyia ocuparà aproximadament el 60% de la parcel·la amb la construcció del nou edifici en el qual s’hi han de situar de nou les oficines d’atenció al públic de la companyia telefònica, a més d’altres organismes o projectes com pot ser Actua. La resta de l’espai serà per al comú.

Les condicions finals i la definició dels termes de la permuta els acabarà decidint un pèrit extern que els dos interessats decidiran de mutu acord per evitar conflictes.

UNS 16 MILIONS PER AL NOU EDIFICI

El nou edifici on s’ubicaran les oficines d’atenció al públic d’Andorra Telecom, a part d’altres projectes, i que es construirà a la coneguda popularment com a plaça de The Cloud, tindrà un cost de més de 16 milions d’euros. L’operadora confia que estigui finalitzat el 2024 i per aquest motiu ja ha reservat diverses partides pressupostàries com a mínim fins al 2023 per pagar la seva construcció. Un edifici que no serà “singular” a diferència del que es pretenia fer sota el nom The Cloud i que finalment va ser aparcat per l’alt cost que hauria tingut per a les arques de la parapública.

Andorra la Vella tindrà dues places a la zona de The Cloud

tracking