pandèmia mundial

Govern rebaixa un 30% les autoritzacions d'immigració

Els extracomunitaris que vulguin treballar a l'hivern hauran de presentar un bitllet de retorn

Temporers sud-americans contractats en origenFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Govern reduirà un 30% les autoritzacions d'immigració específiques per a hivernen relació ala temporada passada. Així ho ha fet saber el ministre de Justícia i Interior, Josep Maria Rossell, qui ha especificat que es potenciarà les contractacions d'inscrits al Servei d'Ocupació i que les persones en situació d'ERTO no podran presentar sol·licituds d'immigració.

El total d'autoritzacions de temporada aprovades pel consell de ministres és de 3.224, de les quals 1.643 corresponen al sector hoteler, 814 a treballadors de les pistes d'esquí, 366 a hotels de pistes, 32 a agències de viatges, 309 al sector del comerç d'hivern i 60 al sector de neteja.

En el cas dels treballadors extracomunitaris, la reducció d'autoritzacions és del 60% al 40%, a excepció de les pistes d'esquí ja que es requereix personal especialitzat. Els sol·licitants de feina hauran de tenir comprat un bitllet de retorn amb una data que no sobrepassi el 10 de maig.

Així mateix, aquells que vinguin a través de vols intercontinentals des d'Espanya necessitaran tenir un document acreditatiu signat per Andorra i hauran de presentar, com els altres sol·licitants, una provaTMAo PCR amb resultat negatiu feta en un laboratori autoritzat en un termini màxim de 48 hores prèvies en el moment de sol·licitar l'autorització d'immigració.

En cas que el resultat sigui positiu,el treballador no pot lliurar la petició fins a la resolució de la malaltia i ha de seguir les mesures dictades per les autoritats sanitàries per als positius. Finalitzat el període d’aïllament, es pot tornar a iniciar el procés de sol·licitud d’autorització, acreditant l’alta mèdica o la immunitat amb serologia d’anticossos o amb IgG en mostra de sèrum. A més, el treballador que acrediti aquest tipus de test resta exempt de presentar prova PCR, TMA o equivalent.

Destaca també que les empreses que apliquen ERTO no poden sol·licitar cap autorització d'immigració en el marc d'aquest reglament si aquesta autorització és per la mateixa ocupació que la d'un assalariat de l'empresa afectat per l'ERTO.

tracking