El salari mínim augmentarà fins als 1.121,47 euros

L’executiu aprova un increment del 3,5 per cent en els sous i les pensions més baixos

El salari mínim augmentarà fins als 1.121,47 eurosFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El salari mínim interprofessional s’elevarà fins als 1.121,47 euros el 2021 (6,47 euros per hora). Així ho va indicar ahir el cap de Govern, Xavier Espot, en la roda de premsa posterior al consell de ministres, en el qual es va aprovar un augment del 3,5% tant en el salari mínim com en les pensions de jubilació i de solidaritat. Durant la compareixença, Espot va assenyalar que l’objectiu de l’executiu és equiparar el sou al cost de la vida real i assolir la recomanació del Consell d’Europa, que és que el salari mínim sigui equivalent a un 60% del salari mitjà, o bé superior al 50% però amb sistema d’ajudes socials que ho puguin compensar. Actualment, el sou mínim correspon al 50,5% del salari mitjà, mentre que amb el nou augment aprovat s’arribarà al 52,2%, tot i que prenent com a referència l’actual sou mitjà, el qual està previst que també pateixi una variació.

Una altra de les qüestions que es va tractar en el consell de ministres és la congelació dels preus dels forfets de temporada. Així doncs, el forfet de l’esquí extraescolar es mantindrà aquesta temporada i costarà 120,98 euros, IGI inclòs, i el Govern subvencionarà 66,59 euros. El forfet universitari costarà 188,44 euros mentre que el d’acompanyant menor de 65 anys serà de 178,86 euros i el de major de 65 anys tindrà un preu final de 57,37 euros. El forfet d’esquí escolar diari, en canvi, augmentarà un 5% i se situarà en els 8,06 euros per hora, mentre que la del monitor pujarà un 3% i serà de 4,17 euros l’hora per cada alumne. La venda dels forfets començarà el 10 de novembre i finalitzarà el 29 de gener a les oficines d’Ski Andorra.

D’altra banda, es va aprovar la licitació dels treballs de redacció del pla director de la mobilitat d’Andorra 2030. Aquest pla s’alinea amb les polítiques de sostenibilitat marcades en el full de ruta H-23, així com amb el compromís internacional d’adoptar mesures per reduir les emissions de gasos d’efecte hivernacle i impulsar la transició cap a la neutralitat de carboni al país, i en l’acompliment de l’Agenda 2030. La redacció ha d’incloure propostes per la millora de la qualitat de vida de les persones, millorar la qualitat de l’aire i garantir sempre el dret a la mobilitat. El pla s’aplicarà a la vall central i vol fomentar els desplaçaments no motoritzats i el transport públic, valorar la gestió dels aparcaments i implementar mesures de descongestió.

Així mateix, es va licitar la compra de material per a la unitat de conservació del COEX: un vehicle 4x4, una pala orientable de neu, un raspall frontal, una camioneta i una fregadora compacta. I es va aprovar la licitació dels treballs per millorar l’actual sistema de climatització i l’eficiència energètica del Poliesportiu d’Andorra. L’objectiu és donar garanties suficients de temperatura i fer un estalvi d’energia.

En la mateixa línia, es va aprovar la licitació per al canvi de canonades d’aigua sanitària dels vestuaris annexos de l’Estadi Nacional. I es convocarà un concurs per al subministrament de material per al banc de producte de suport. A més, van adjudicar els treballs de consolidació estructural de l’estrep dret del pont de la Margineda a Comesa per un valor de 209.723,93 euros i un termini d’execució de 12 setmanes.

Altrament, es va aprovar una contribució de 26.869 euros per al programa iberoamericà de prevenció i eliminació de totes les formes de violència envers les dones i els pagaments de les subvencions a les associacions de mares i pares d’alumnes als centres d’ensenyament espanyol i francès en concepte de l’activitat de menjador escolar per a aquest curs.

tracking