Pandèmia mundial

El Cedre ja té trenta residents contagiats de coronavirus

Els cinc últims casos es van traslladar a l’hospital per manca d’espai

El Cedre ja té trenta residents contagiats de coronavirusFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La segona onada de contagis de la Covid-19 ha tornat a impactar durament el centre sociosanitari El Cedre. I és que el brot que actualment hi ha ja ha contagiat fins a trenta residents. El ministeri de Salut ja havia previst una planta de Covid-geriàtric al centre sociosanitari, però la quantitat de positius que s’hi estan produint ha sobrepassat la capacitat que tenia.

Després del darrer cribratge, el ministre de Salut, Joan Martínez Benazet, va informar ahir en roda de premsa que s’havien detectat cinc nous positius, arribant al total de trenta casos, tots actius. Amb la capacitat de la planta del centre superada –era de 22 i s’hi han acumulat fins a 25 casos–, aquests darrers ja van ser derivats a l’hospital Nostra Senyora de Meritxell. No obstant això, el ministre va indicar que encara no estava previst activar un nou emplaçament per tal de poder atendre persones contagiades de Covid que requerissin atenció hospitalària. “No tenim activades les necessitats externes dins l’estratègia. El concurs dels hotels es va treure per tal de tenir una opció més en cas de necessitat, però no estem en aquest punt”, va indicar el titular de Salut, que va recordar que “l’hospital encara té capacitat per rebre pacients de Covid, per això, els darrers casos que es van produir a El Cedre ja els hem derivat cap allà”. No obstant això, Martínez Benazet va indicar que els pacients que s’havien traslladat al centre hospitalari no revestien excessiva gravetat.

Cal recordar que l’origen del brot de coronavirus al centre sociosanitari durant aquesta segona onada va tenir lloc pel positiu d’un treballador.

tracking