Política

Gili desafia el Govern a anar al Constitucional

La cònsol diu que el comú no està fent res que no sigui de la seva competència i assegura que seguirà endavant amb les prestacions

Gili desafia el Govern a anar al ConstitucionalFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La cònsol major escaldenca, Rosa Gili, desafia el Govern a anar al Tribunal Constitucional (TC). Gili assegura que continuarà endavant amb les mesures impulsades pel comú per ajudar les persones que tinguin alguna necessitat arran de la pandèmia i diu que l’executiu, si ho considera oportú, “faci el que hagi de fer”.

La socialdemòcrata va explicar al Diari que es mostra sorpresa envers les declaracions del cap de Govern, Xavier Espot, en què indica que la voluntat d’Escaldes és crear ciutadans de primera i de segona. Gili va indicar que estan seguint la línia d’altres comuns per ajudar els ciutadans. “Em sorprèn i el que estem fent és estar al costat de la gent i ajudar. De fet, el Govern de DA ens ho va demanar des de l’inici de la pandèmia.” A més, va recordar que en el pressupost “ja vam dir que havíem dedicat una partida molt gran justament al desenvolupament d’aquests ajuts”.

Amb tot plegat, la corporació avui presenta un nou programa de prestacions destinades a les empreses. La setmana passada ho va fer per a les persones i famílies de qualsevol franja d’edat amb ajudes en l’àmbit domèstic, com també amb activitats lúdiques de la parròquia. La partida total és de 2,5 milions d’euros, dels quals 1,5 milions aniran als escaldencs i el milió restant al fons solidari impulsat pel Govern. La cònsol va reiterar que seguiran endavant i que no tenen por de la decisió que pugui prendre el Govern de portar el seu equip a un tribunal. “Nosaltres tenim la consciència tranquil·la i si estàs convençuda del que has de fer no cal tenir por”. I va afegir que “nosaltres seguim el nostre full de ruta i el compromís amb les persones i cadascú que estigui al seu lloc”.

Espot, quan va dir que esperava no haver d’arribar al TC feia referència al qüestionament de les competències que té cadascuna de les administracions. Segons Gili, “entenem que no hem proposat res que no estigui fora del marc competencial i ho hem revisat”. I una vegada més va al·legar que “el Govern aquests mesos ens ha demanat moltes coses i ara estem sorpresos”.

També la cònsol, després que el cap de Govern posés en dubte l’atorgament d’aquestes ajudes als escaldencs, indicant que una persona podria acabar tenint més ingressos que treballant, va lamentar-ho i va insistir en “la nostra bona intenció i el rigor en la destinació dels diners públics”. La cònsol va matisar que per poder atorgar aquestes prestacions es farà “demanant documentació” i sota criteris de control. “En cap cas volem donar coses que no estiguin justificades a la gent. És una època complicada i cal estar allà on la prioritat és més gran, ajudant el ciutadà.”

EL PS ENCORATJA ELS COMUNS A APLICAR POLÍTIQUES SOCIALS

El Partit Socialdemòcrata encoratja la resta de corporacions a aplicar polítiques socials en benefici de la població com les promogudes pel comú d’Escaldes-Engordany, liderat per Rosa Gili. El primer secretari del PS, Gerard Alís, va manifestar ahir en roda de premsa que des de la formació política donen suport a les mesures de Gili i va exposar que les crítiques realitzades pel cap de Govern “no tenen fonament i són injustificades”. En aquest sentit, va indicar que la iniciativa no envaeix cap competència de l’executiu i va assenyalar que “altres comuns han aplicat mesures semblants i no se’ls ha criticat per fer-ho, al contrari”. Al seu torn, el secretari d’organització, Pere Baró, va apuntar que “la Covid-19 no entén de colors polítics” i en el moment que estem vivint com a societat “són necessaris per evitar una crisi pitjor de la que vindrà”. Per cloure, ambdós van posar en relleu que per a la nova ordinació escaldenca disposaran d’una assistent social que coordinarà les ajudes perquè només complementin les de Govern i facilitarà la informació a la ciutadania.

tracking