Reportatge

Estafa per un cotxe

Corts jutja dos homes per enganyar una asseguradora amb la sostracció d’un vehicle el 2008 i embutxacar-se 48.700 euros.

Estafa per un cotxeFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Una família marxa de vacances a Espanya el 2008 i en menys de 24 hores li roben el cotxe. Aquest és l’inici d’una estafa a una asseguradora per cobrar l’import de l’assegurança a tot risc que tenia contractada el propietari del vehicle. Segons va exposar ahir davant el Tribunal de Corts el principal acusat, en cap moment va demanar al segon processat que sostragués el cotxe i el guardés en una altra població per poder cobrar la indemnització, la qual ascendia a 48.747 euros. En la mateixa línia, el còmplice de l’estafa va manifestar que en el moment dels fets ell es trobava a Suïssa, fet pel qual era impossible que es desplacés al lloc dels fets i sostragués el vehicle.

Per contra, un dels testimonis de l’acusació va afirmar que va ser ell qui li va portar el cotxe a València i li va demanar que el guardés pagant-li en efectiu el lloguer de l’aparcament per un any. “Em va demanar que li fes un favor i emmagatzemés el vehicle d’un amic seu que s’estava divorciant de la dona i no volia que se’l quedés”, va testificar. Amb l’exposat, el ministeri fiscal va ratificar la culpabilitat dels acusats i va sol·licitar una pena condicional de tres anys de presó per a l’autor i propietari del vehicle sostret, i un període de divuit mesos condicionals per a l’altre processat en concepte de còmplice. La part querellant va demanar el pagament en concepte de responsabilitat civil de 37.747 euros per les pèrdues de l’asseguradora. Les defenses volen l’absolució dels clients.

tracking