Pandèmia mundial

Un treballador extern és l'origen del brot a El Cedre

El centre sociosanitari de Santa Coloma té 25 padrins i cinc treballadors amb el virus

Un treballador extern és l'origen del brot a El CedreFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Un treballador extern d'El Cedre és l'origen dels contagis al centre sociosanitari de Santa Coloma, segons han confirmat aquesta tarda el ministre de Salut, Joan MartínezBenazet, i el director general delSAAS, Josep Maria Piqué. L'home, que no és sanitari, no presentava cap símptoma i anava a treballar fins que es va assabentar que era positiu arran de fer-se la prova perquè al seu fill li havien detectat la malaltia. El focus del brot a El Cedre seria aquest, segons han explicatBenazeti Piqué, i la cadena de transmissió s'hauria produït arran del contacte que el professional va tenir amb altres usuaris durant la seva jornada laboral. El ministre de Salut ha destacat que en equipaments com aquest, on hi ha un contacte tan proper entre treballadors i usuaris, el risc de contagi mai es pot eliminar del tot, per molt que s'hi estiguin complint de manera escrupolosa tots els protocols marcats.

Al centre sociosanitari de Santa Coloma hi ha cinc professionals i 25 interns amb la Covid-19, dels quals un es troba "en la fase final de la seva vida" a causa d'un càncer, mentre que quatre pateixen problemes respiratoris lleus i 20 són asimptomàtics. Martínez Benazet ha explicat que aquesta setmana es durà a terme de nou un cribratge massiu a tots els treballadors i padrins i que, en cas de detectar-se més positius que no es puguin traslladar a la planta Covid per manca de llits, els pacients s'ingressaran a l'hospital. L'àrea habilitada, que tenia capacitat per a 22 persones, es va ampliar ahir amb l'obertura d'una habitació que s'estava reformant per tal d'acollir més interns infectats. El ministre ha detallat que tots els pacients es troben a la mateixa planta i que dues habitacions individuals s'han convertit en dobles, una per a acollirun matrimoni i l'altra on hi estan dues usuàries que ja formaven un nucli de convivència amb anterioritat.Benazet tambéha afirmat que El Cedre garanteix tots els paràmetres de bioseguretat exigibles, en especial pel que fa a la separació total entre l’àrea Covid i la resta d’instal·lacions, tal i com ho ha confirmat una auditoria duta a terme per l’experta Glòria Cruceta.

La situació a l'hospital, en canvi, ha millorat i hi ha tres ingressats menys que ahir per altes registrades les últimes hores. El centre suma 26 hospitalitzacions amb 17 pacients positius per coronavirus a planta i 9 a cures intensives, dels quals 8 estan amb ventilació mecànica.

Trasllat rutinari d'un usuari d'El Cedre aquest matí

tracking