Un detingut a la Seu per facilitar l'ocupació il·legal d'habitatges

L'home, que també ocupava una de les cases, coaccionava els ocupants si deixaven de pagar-li

La Seu d'Urgell veu “coherent” entrar dilluns vinent a la fase 1

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Els Mossos d'Esquadra van detenir divendres un resident de la Seu d'Urgell de 42 anys com a presumpte autor d'un delicte de defraudació de fluid elèctric, danys, coaccions i un delicte contra la seguretat col·lectiva. Segons el cos d'ordre, l'home obria les portes de pisos i cases, canviava els panys i després els oferia a persones perquè els ocupessin a canvi d'una petita quantitat de diners. A més, manipulava la instal·lació elèctrica i oferia fluid elèctric als ocupants il·legals, a canvi d'una quota inicial d'uns 100 euros, més 20 euros mensuals per mantenir la connexió. Si els ocupants es negaven a pagar aquesta quota, el detingut els amenaçava que els deixaria sense electricitat.

El cas es va començar a investigar a finals de l'any passat, quan es va ocupar de manera il·legal una casa adossada al carrer Portal d'Andorra de La Seu d'Urgell. Pocs dies després, es van ocupar tres cases més del mateix carrer i uns dies més tard es va començar a ocupar els habitatges d'un bloc de pisos del carrer Joan Garriga i Massó. Totes aquestes ocupacions es van produir sense el permís dels propietaris dels immobles.

Després de diverses indagacions, els Mossos i la Policia Local van poder constatar que un home estava facilitant l'ocupació il·legal d'habitatges i cobrava quotes mensuals a les persones que hi entraven a viure per disposar de llum i aigua. La policia també va detectar que les consecutives manipulacions havien posat en greu perill la seguretat dels habitatges per possibles descàrregues elèctriques.

tracking