Prova

Naturlandia acollirà al març el campionat mundial de triatló d'hivern

Serà la primera prova de l'Andorra Multisport Festival d'Ironman i s'hi esperen uns 400 participants

Presentació virtual de la prova a AndorraActua

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La cota 2.000 de Naturlandia acollirà del 19 al 21 de març el Campionat del Món de triatló d'hivern, primera prova enmarcada dintre de l'Andorra Multisport Festival que organitzarà Ironman. Aquesta primera activitat comptarà amb un recorregut de set quilòmetres de cursa sobre neu, 12 de bicicleta sobre neu, i 12 més d'esquí de muntanya. La candidatura del Principat s'ha imposat a la d'altres països potents com Itàlia i la Xina.

La previsió de l'organització és que hi hagi uns entre 400 i 500 participants, i en total l'esdeveniment porti a Andorra entre 700 i 800 persones entre acompanyants, delegacions de les diferents seleccions, així com membres de la federació internacional, tot i que el director Regional d’Ironman al sud d’Europa, Agustí Pérez ha explicat que aquestes són unes xifres conservadores. S'espera que aproximadament un deu per cent de tots els corredors ho facin a la prova elit, i també hi haurà la possibilitat de disputar-la a nivell amateur a les diferents categories per edat.

El ministre de Presidència, Economia i Empresa, Jordi Gallardo, ha manifestat que "ens vam marcar com a objectiu que la prova entrés dintre del calendari internacional, però no esperàvem fer-ho tant ràpid", a més, ha afegit que "és un repte més com a país, però tenim experiència contrastada en organitzar esdeveniments internacionals, i estic segur que estarem a l'alçada de les circumstàncies i serà una oportunitat única que hem de fer servir per projectar-nos.

Pel que fa a la pandèmia, Gallardo ha assenyalat que "és un any atípic, i segurament el primer any del proper també ho serà, treballem amb els protocols, i tenim la idea de que és factible fer l'esdeveniment, però si estem en una situació dolenta, prendrem la decisió de no tirar endavant la prova". En aquest aspecte, Agustí Pérez ha destacat que "posarem tot el que calgui per treballar amb els protocols i aquestes dates, i si fa falta buscarem alternatives, però la idea és treballar i que es pugui dur a terme".

Per últim, el cònsol Major de Sant Julià de Lòria, Josep Majoral, ha volgut agrair "al Govern i l'organització per pensar en la parròquia i en Naturlandia per fer la prova", i ha afegit que "hi ha una mica de neguit per poder estar a l'alçada, però estic segur que entre tots ho farem bé i serà un repte afegit". A més, el dirigent parroquial ha explicat que dintre de l'acord amb l'Executiu, es programaran diferents activitats al poble per "tenir l'impuls econòmic" més enllà de la cota 2.000 de Naturlandia.

tracking