x

Ens agradaria enviar-te les notificacions per a les últimes notícies i novetats

PERMETRE
NO, GRÀCIES
Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV MUSIK
Pandèmia mundial

Els bars ho veuen molt negre

Propietaris i responsables consideren que si les mesures s’allarguen en el temps hauran de tancar, fer fora treballadors o incrementar el deute
Els bars, en estat crític, ho veuen negre

Els bars, en estat crític, ho veuen negre

Els bars, en estat crític, ho veuen negre

Actualitzada 18/10/2020 a les 07:13
La situació és crítica. L’hostaleria està pagant cada vegada de manera més dura l’augment de casos per coronavirus al país. Les mesures imposades pel Govern, que permet l’obertura dels restaurants amb horari limitat i els bars amb servei només per emportar, està deixant el sector a la corda fluixa. Alguns propietaris, fins i tot es plantegen abaixar la persiana a les portes de la temporada d’hivern si en les pròximes setmanes no veuen augmentats els seus ingressos.

La majoria dels responsables dels locals coincideixen que el ritme de treball ha baixat fins al 70 per cent del que estaven acostumats. “Ara mateix no em surt a compte obrir els matins per dos o tres esmorzars”, explicava Deolinda Pinto, del Bare Nostrum, a Sant Julià. També Angelina Alves, del bar Cava la Moreneta d’Encamp indicava que “jo no puc sobreviure amb deu dinars diaris. Hem decidit que dilluns vindrem a recollir els estris i tancarem fins que no s’arreglin les coses. Necessitem que ens deixin treballar”. És que, a tall d’exemple, Sergi Monteis, de la Pastisseria Cigne, a Sant Julià, assegurava que en el Pont del Pilar “enguany vaig vendre cinc vegades menys que l’any passat. A més, molts clients habituals han deixat de venir”.

Canvi de plantejament
Entenen que l’evolució epidemiològica és complicada i que des de l’executiu intenten donar ajudes. Tot i això, asseguren que hi ha d’haver un canvi de plantejament, ja que “en altres sectors s’agrupa molta gent o vas per l’avinguda Meritxell i no passa res. En canvi jo no puc tenir ningú consumint”, al·legava Juan Cano, responsable del Bar Rito, a la Massana. Demanen que es busquin solucions immediates per pal·liar les conseqüències econòmiques, i que malgrat que de moment puguin mantenir oberts els locals, si hi ha més pròrrogues, podria suposar que es vegin obligats a posar a treballadors amb ERTO o fins i tot acomiadar-los. “És l’últim que espero d’haver de fer”, reiterava Cristian Capella del Don Piacere Bar.


QUÈ HAN DIT


Sergi Monteis, Responsable del bar pastisseria Cigne

El seu local, a Sant Julià de Lòria, ara mateix viu de la pastisseria, tot i que normalment els seus ingressos provenen de la cafeteria.

Deolinda Pinto, Encarregada del Bare Nostrum
El bar sempre està ple d’estudiants, ja que es troba davant la Universitat. Ara, no té quasi gent i es planteja obrir en horari de restaurant.


Ramon Oto, Administrador granja pastisseria Casal

La pastisseria encampadana treballa amb “una patacada” econòmica. Reitera que la situació requereix que el Govern no els deixi de banda.

Cristian Capella, Responsable del Don Piacere Bar
El bar es troba al costat del telecabina de la Massana. Després d’un estiu “positiu” augura un futur igual o pitjor que el primer confinament.

Juan Cano, Propietari bar el Rito
El massanenc assegura que té uns ingressos mínims per unes despeses “molt grans”. Vol una reunió global del sector per trobar solucions.

Constantino Rodriguez, Encarregat del Bar Valor
En el seu cas no té treballadors al seu càrrec. Diu que si fa 20 euros de caixa. Li permet poder comprar “al dia a dia” sense abusar.

Angelina Alves, Propietària bar Cava la Moreneta
Critica que l’executiu ha fet la promesa d’atorgar noves ajudes per a aquesta segona onada i que encara no l’han informat de res.

Jesús Iglesias, Gerent de Snack bar Segura de la Serra
Manté el negoci obert a la capital gràcies als clients habituals. Tot i això, hi ha dies que tanca abans dels horaris establerts per Govern.

Daniel Haro, Responsable de la granja El Roset
Carrega contra que bàsicament sigui la restauració la que s’ha vist afectada. Tot i això, agraeix que el Govern vulgui oferir alguna ajuda.
 
  • #21 MANOLO
    (19/10/20 10:37)

    Okupacional va dir..
    Tu comentario me parece muy limitado. Yo no voy en Mercedes porque no me lo puedo comprar. Si tú no puedes o no quieres ir a los Bares te quedas en Casa, pero a mí me gusta tomar una infusión o un café en una bonita terraza bien servido, eso vale dinero.

    Respondre
  • #20 Mira per on
    (18/10/20 22:36)

    Okupacional va dir..
    Qué t'han obligat a anar al bar a prendre un "carajillo", suposo que no, així que queda't a casa.

    Respondre
  • #19 Toni
    (18/10/20 21:09)

    Eneco va dir..
    I el cambrer que et posa la cervesa es paga sol? I el congelador per a que tinguis la gerra ben freda, i el taburet on seus? I la tele per a que vegis el futbol? I l' aire acondicionat o calefacció? I el lloguer? I la vaixella? I la cafetera? I etc, etc...segur que tu treballes per sota de cost...

    Respondre
  • #18 Okupacional
    (18/10/20 17:14)

    Carajillo de Veterano a 2,40€
    Si ahora les faltan los clientes, a nosotros no sobbran los bares.
    Que cada uno aguante su vela.

    Respondre
  • #17 Tot plegat
    (18/10/20 16:54)

    L'única conclusió q trec de tot això, es la mala gestió q s'ha fet al país durant anys . S'ha mal gastat una quantitat de diners públics (a part de la corrupció i l amiguisme, que sembla q no es vulgui parlar d això...) que fa que amb una crisi d aquestes característiques es veigi la mala gestió d'aquest anys! Recordeu q Andorra te un deute de 1.100 milions i ara acaben d entrar al FMI per acabar de rematar, això fa q es vegi el mal funcionament del sistema financer. N estic convençut que si durant anys s'hagués portat un altre model econòmic per Andorra i diversificant els diferents sectors i administrant els diners públics d'una forma mes coherent, aquesta crisi s'hagués pogut gestionar d'una manera molt diferent i donant una tranquilat a la seva població, al menys econòmicament .... desitjo i dono molts ànims a tot el sector de la restauració i de tota la gent q viu directe o indirectament d ells ! 

    Respondre
  • #16 Eneco
    (18/10/20 16:41)

    Una cervesa al bar, 1,80€
    6 llaunes al Súper tembé 1,80€ . . . ? ? ?
    El client tria ! !

    Respondre
  • #15 #salvem les Perfumeria....
    (18/10/20 14:37)

    La culpa es dels Bars i Restaurants !!! Els busos, les escoles, els supers o turistes volen salvar el peis, i aquest dels Bars, egoistes sols es volen salvar ells !!! Sigueu solidaris !!! Tanqueu el Bar agafeu el Bus i baixeu a Andorra a gasta !!! Que hem de salvar els veritables senyors de Andorra i salvadors !!!
    I aneu a missa els Diumenges pecadors !!! 

    Respondre
  • #14 Rafa
    (18/10/20 12:00)

    El pitjor és que la majoria es creuen el conte de anteposar la salut a la economia. 
    Sense economia et quedes al camí amb una simple fractura de tormell.

    Respondre
  • #13 Sector immobiliari
    (18/10/20 11:53)

  • #12 Ajudes al sector immobiliari
    (18/10/20 11:08)

    Siguem realistes, les ajudes no son per als propietaris o empresaris dels bars, son per a qui fa negoci llogan el local, qualsevol negoci sense fer beneficis es una ruina. I els beneficis es allo que surt despres de pagar lloguers, sous,...etc aixi q ...gran ajuda. Invertiu en ampliar sales d'hospital, medis..etc i deixeu de llençar diners per que la gent s'estigui a casa.

    Respondre
Veure’n més
21
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2024 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts