Societat

La despenalització de l'avortament, una de les lluites de Contracorrent

Joves d’entre 14 i 17 anys s’agrupen per promoure “la llibertat, diversitat i drets col·lectius”

La despenalització de l'avortament, una de les lluites de ContracorrentXavier Pujol

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El nou moviment juvenil Contracorrent vol lluitar per la despenalització de l’avortament al Principat. El col·lectiu, format per joves d'entre 14 i 17 anys, també té com a objectius principals pal·liar amb els efectes de la crisi climàtica ecològica i acabar amb les desigualtats socials i de gènere.

El corrent, fins ara nomenat Extinction Rebellion Youth Andorra, ha volgut canviar el nom “perquè hem decidit traçar el nostre propi camí” adaptant-lo a les circumstàncies del país, segons van informar ahir a través d’un comunicat. El seu nom en anglès és un moviment internacional que va sorgir al Regne Unit, la filosofia del qual és la desobediència civil però sense fer ús de la violència. A més a més, els membres van matisar que el nom de Contracorrent té a veure amb les contradiccions i la seva opinió contrària a la manera d’actuar de les institucions.

Els joves de la formació es defineixen com un grup ecologista, antiracista, feminista i defensor dels grups LGTBIQ+, i el seu objectiu és “promoure la llibertat i la diversitat així com els drets col·lectius” de la societat.

Amb tot plegat, interfereixen en la necessitat “ara més que mai”, que sigui el moment de lluitar “per aconseguir una Andorra cohesionada i que compti amb totes les persones sense fer distincions per gènere, religió, classe social, orientació sexual o ètnia”. De fet, un altre dels eixos en la seva lluita és aconseguir que els residents puguin accedir a la nacionalitat andorrana a partir dels cinc anys de viure al país.

El col·lectiu assegura que dia rere dia es troba amb situacions i actituds “insostenibles” o poc cíviques. A més, indiquen que moltes vegades aquests casos els veuen reflectits dins els centres escolars. Els joves ho atribueixen a “la poca educació i conscienciació que rebem durant el llarg de l’escolarització”. Asseguren que sovint es fa ús d’un llenguatge inapropiat com “maricon” i que “no s’hauria de normalitzar”.

tracking