Exteriors

La capital i Lima acullen la Cipex de forma telemàtica

La capital i Lima acullen la Cipex de forma telemàtica

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La convenció internacional de peruans a l’exterior (Cipex) 2020, liderada per l’Organització Mundial de Comunitats Peruanes a l’Exterior (Omcopex), amb l’auspici institucional de l’oficina de participació ciutadana del congrés de la República del Perú, es desenvoluparà de forma virtual i simultàniament a Lima i Andorra la Vella, entre avui i demà, una data que coincideix amb el Dia dels peruans a l’exterior, així com amb el desè aniversari institucional de l’Omcopex, entitat referent de la societat civil organitzada de les peruanes i els peruans que resideixen fora del seu país.

Jaime Toledo, el president de la comissió organitzadora de l’esmentat esdeveniment internacional, va manifestar que tot està preparat per al desenvolupament simultani de la convenció a les dues seus semipresencials. Per la seva banda, el líder peruà a Andorra i president de l’Organització Mundial de la Comunitat Peruana a l’Exterior, Lorenzo Castillo, va manifestar que aquesta convenció internacional es desenvoluparà a Andorra la Vella, amb les previsions sanitàries corresponents i totes les mesures de seguretat per part dels líders assistents. El coordinador amfitrió de l’Associació de Residents Peruans al Principat d’Andorra, Leonid Castillo, va indicar que tot està previst amb la tecnologia que ens acompanya en aquesta època de pandèmia.

En la convenció hi participaran via digital líders de diferents latituds on existeix una comunitat de peruans com ara Argentina, Xile, Brasil, Mèxic, Estats Units, Espanya, Itàlia, França i el Japó entre altres. I també hi estaran representats del poder legislatiu del Perú, representants de l’Organització Internacional de Migracions (OIM) i l’Organització Internacional del Treball (OIT).

tracking