Economia

Andorra esdevé el 190 país membre de l'FMI

La ambaixadora Elisenda Vives ha signat avui el conveni constitutiu en una cerimònia a Washington

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Andorra és des d'aquesta tarda el 190 país membre del Fons Monetari Internacional després que l'ambaixadora als Estats Units d'Amèrica Elisenda Vives hagi signat en una cerimònia celebrada a Washington el conveni constitutiu de l'organisme. El Principat va sol·licitar l'ingrés a l'FMI i la signatura del conveni arriba després que el BOPA hagi publicat avui el text de la Llei d'adhesió a l'FMI que han sancionat i promulgat els coprínceps Emmanuel Macron i Joan Enric Vives.

La llei que dona llum verd a l'adhesió d'Andorra al Fons Monetari Internacional (FMI) entrarà en vigor demà, després que els coprínceps Emmanuel Macron i Joan Enric Vives l'hagin sancionat i promulgat i s'hagi publicat avui al Butlletí Oficial del Principat d'Andorra (BOPA). La llei, que va ser aprovada pel Consell General el passat 5 d'octubre, recull els compromisos i designacions que el Principat ha de dur a terme i que queden establerts en els estatuts de l’FMI i en la resolució de la Junta de Governadors de l’FMI relativa a l’afiliació d'Andorra a l'organisme.

La llei autoritza al Principat a participar en el Departament de Drets Especials de Gir i a assumir totes les obligacions que se’n deriven. I s’autoritza que el Govern faci ús dels instruments financers necessaris per satisfer el pagament de la quota establerta per la resolució de la Junta de Governadors de l’FMI i a expedir la promesa de pagament d’acord amb els estatuts de l’FMI. També es reconeix el ministeri encarregat de les finances com a organisme fiscal que establirà la comunicació amb l’FMI i estarà autoritzat a dur a terme totes les operacions i transaccions autoritzades amb l’FMI. II s’habilita el Govern a emetre totes les disposicions reglamentàries necessàries per donar compliment a aquesta Llei i es determina la designació del governador i governador suplent de l’FMI per al Principat d’Andorra, que recauen en la figura de la persona que lideri el ministeri encarregat de les finances i un alt càrrec nomenat pel ministeri encarregat de les finances.

Andorra esdevé el 190 país membre de l'FMI

Els Coprínceps aproven un indult de 6 mesos

tracking