pandèmia mundial

El Cedre té tres sanitaris i onze padrins contagiats de coronavirus

L’hospital té vuit persones a cures intensives, set dels quals amb ventilació mecànica

El Cedre té tres sanitaris i onze padrins contagiats de coronavirusFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El centre sociosanitari El Cedre compta amb un total de tres professionals sanitaris contagiats per coronavirus i onze padrins van haver de ser traslladats ahir a la planta Covid de l’edifici. Una situació que preocupa els seus gestors, ja que si se sumen els pacients provinents de Salita, que són cinc més, la capacitat està arribant pràcticament al seu límit, ja que l’espai per a 22 persones l’ocupen 16, tot i que tots estan asimptomàtics. D’aquesta manera, s’haurà de començar a pensar en un altre espai alternatiu per poder atendre els infectats.

El ministeri de Salut havia informat a la tarda de quatre contagis a la residència, dues padrines i dues professionals, una auxiliar i una treballadora social que estava en substitució de la tècnica que es troba de baixa per Covid. Tot i això, després de realitzar diverses proves, al vespre es van confirmar deu casos més, una altra auxiliar i nou residents. Així doncs, amb aquest nou diagnòstic es reflecteix que el virus ha tornat a entrar a la residència de Santa Coloma després de la gran quantitat d’infeccions que es van registrar durant el primer brot i que van acabar provocant la defunció de diversos residents.

Per contra, el ministre de Salut, Joan Martínez Benazet, cal recordar que ha defensat en totes les compareixences públiques que el virus no podia sortir de la planta Covid perquè estava totalment aïllada de la resta del centre i tant el personal com els accessos eren diferents.

Pel que fa a la situació sanitària a l’hospital, dos pacients més van ingressar a la unitat de cures intensives, ascendint a un total de vuit els malalts que hi ha en aquesta àrea, segons va informar el Servei Andorrà d’Atenció Sanitària (SAAS). Un d’ells va haver de ser intubat, fet que suposa que set requereixin ventilació mecànica. El SAAS també va notificar que el nombre de persones amb coronavirus ha augmentat fins a 21, dues més que dimecres, amb 13 de les quals a planta.

tracking