x

Ens agradaria enviar-te les notificacions per a les últimes notícies i novetats

PERMETRE
NO, GRÀCIES
Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV MUSIK
investigació

Cau una xarxa de contraban en una operació conjunta amb França

El grup antifrau del cos i la duana detenen tres persones en un aparcament d’Escaldes per traficar amb tabac
Cop al contraban de tabac

Cop al contraban de tabac

La policia ha detingut tres persones com a presumptes autors d'un delicte de contraban en una operació conjunta amb el grup d'antifrau de la duana i la gendarmeria francesa.

Lorena Giménez/Fernando Galindo
Desmantellada una xarxa de contraban de tabac

Desmantellada una xarxa de contraban de tabac

Desmantellada una xarxa de contraban de tabac

Dolors Moreno
Els agents antifrau durant l''operació Branzzoni'.

Desmantellada una xarxa de contraban de tabac

Els agents antifrau durant l''operació Branzzoni'.

Fernando Galindo
Actualitzada 16/10/2020 a les 07:07
Els agents del grup antifrau del cos de policia i de la duana d’Andorra van detenir ahir a la tarda tres persones en un aparcament a prop del passatge Arnaldeta de Caboet, al centre d’Escaldes-Engordany, en el marc d’una operació en la lluita contra el contraban de tabac. Segons van informar des del cos d’ordre els arrestats no són residents a Andorra, provenien de França i van passar a disposició judicial hores després de la detenció com a presumptes autors d’un delicte contra l’ordre socioeconòmic. Durant l’operació, anomenada Branzzoni, els agents van comissar un total de 456 cartons de tabac, amb un valor aproximat de 16.000 euros, 20.000 euros en efectiu i dos vehicles, una furgoneta i un turisme. La investigació es va realitzar conjuntament amb els agents de gendarmeria.

L’operatiu es troba emmarcat en la lluita contra els delictes de tràfic de tabac i el reforç dels controls a les zones susceptibles de compravenda per part del grup d’antifrau policial en col·laboració constant amb el cos duaner. En aquest sentit, el ministre de Justícia i Interior, Josep Maria Rossell, va destacar que en la dar­rera setmana el cos de policia ha efectuat dues operacions importants contra el contraban de tabac al país. “Ens felicitem per la feina feta i cal destacar que aquesta detenció és fruit del treball constant del grup d’antifrau”, va indicar.

El director del cos de policia, Jordi Moreno, va explicar al Diari que feia dies que els agents del grup sospitaven d’un vehicle que accedia molt sovint al Principat a través de la frontera del Baladrà, i arran d’aquesta incidència es va iniciar la vigilància per poder controlar els contrabandistes. “Gràcies a la investigació realitzada pels agents hem pogut detenir aquestes persones que feia temps que estàvem observant”, va manifestar. Tanmateix, Moreno va exposar que el control es va produir mentre els membres de la gendarmeria es trobaven al país en el marc d’una visita institucional amb la cadena TF1 francesa. “Els agents gals no han vingut per aquesta operació, estaven aquí perquè estàvem realitzant un reportatge amb la televisió francesa, en el qual se’ls mostraven els controls fronterers i visualitzàvem la bona col·laboració entre ambdós cossos d’ordre”, va asse­nyalar el director. I va afegir que el control dels contrabandistes va suposar una sorpresa, ja que “quan estàvem dinant ens han informat que les nostres sospites eren certes i arran d’aquest fet hem pogut detenir-los”. En la mateixa línia, Rossell també va apuntar que la presència dels agents gals va ser una casualitat. “Realitzàvem una visita in situ per on passen els traficants de tabac i justament quan dinàvem s’ha produït l’operació”, va dir.

Segons van indicar fonts que van veure la detenció, la furgoneta decomissada on hi havia el tabac es trobava dintre del pàrquing escaldenc i d’un vehicle va sortir un agent de policia amb una pistola per aturar i registrar l’automòbil dels arrestats.
 
EMPRESONEN SIS PERSONES AL PAÍS GAL PER TRAFICAR AMB TABAC
El tribunal penal de Carcassona va condemnar sis persones a penes d’entre quatre i catorze mesos de presó per un delicte de contraban de tabac provinent d’Andorra realitzat entre el 2017 i el 2019 a Carcassona. Després de diverses escoltes telefòniques i registres als domicilis, dos dels acusats van ser enxampats mentre ocultaven al seu domicili 267 cartrons de tabac. Els agents també van trobar prop de 5.000 euros i petites quantitats de resina de cànnabis.
 
 


 
Etiquetes
9
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2024 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts