pandèmia mundial

Catalunya tanca bars i restaurants durant 15 dies

L'aforament dels comerços queden limitats al 30% i els serveis no mèdics que impliquin contacte físic com massatges o estètica queden prohibits

Pere Aragonès

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Catalunya tancarà a partir de la mitjanit de dijous a divendres i durant15dies tots els bars i restaurants, que només podran servir menjar peremportar, amb l'objectiu de limitar la propagació de la Covid-19. Així ho ha fet saber el vicepresident en funcions de la Generalitat, Pere Aragonès, durant una roda de premsa celebrada aquest migdia, qui ha explicat que "la situació és molt preocupant". Aragonès ha recomanat a la ciutadania que redueixi la mobilitat, les interaccions socials presencials i que les empreses potenciïn el teletreball almenys fins a finals de mes.

Les mesures adoptades també inclouen la limitació d'aforament al 30% en el comerços, en els mercats ambulants i les activitats esportives, així com la suspensió de congressos, convencions i fires i el tancament de les sales de joc i parcs d'atraccions. Els espais comuns dels centresomercials hauran d'estar tancats i es prohibeixen tots aquells serveis que no siguin mèdics i que impliquin contactes físics com per exemple massatges o estètica, menys les perruqueries, que podran seguir obertes.

El govern de la Generalitat també ha decidit ajornar totes aquelles competicions esportives que no siguin professionals ni d'àmbit estatal o internacional i reduir l'aforament dels gimnasos a la meitat, segons ha explicat la consellera de Presidència, Meritxell Budó. Així mateix, s'ha anunciat que hi hauran ajudes econòmiques destinades als sectors afectats per les restriccions, com la restauració o l'oci nocturn.

Les mesures hauran de passar ara pels jutjats abans d'aplicar-se, tot i que el govern ha precisat que la decisió està basada en qüestions de caràcter sanitari perquè les dades "no són bones".Catalunya té una incidència de 362,16 casos per cada 100.000 habitants i la ràtio de propagació (RHO) se situa en l'1,37, segons ha informat la consellera de Salut, Alba Vergés.

tracking