La mateixa mobilitat que sense la Covid

Mobilitat registra l’entrada de 23.000 vehicles, una xifra similar a la d’altres anys tot i la Covid

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Andorra va estar plena durant el pont del Pilar. Ni la Covid-19 ni les recomanacions de reduir la mobilitat van impedir que el Principat s’omplís de visitants del sud. Amb l’arribada de més de 23.000 vehicles, els establiments de restauració van viure dues realitats ben diferenciades. D’una banda, els restaurants, que tot i la restricció horària van poder treballar i servir i, de l’altra, els bars, que només podien vendre per emportar. Mentre els primers van registrar cues i menjadors plens, el sector dels bars reclamava mesures perquè considerava que estaven pagaven “justos per pecadors” amb les restriccions actualment imposades, i que era necessari repensar-les i penalitzar només aquells establiments que no actuessin d’acord amb Govern.

“El pont ens ha anat molt bé. Els clients han estat comprensius amb les mesures”, explicava Carles Flinch, propietari de Can Manel, que també comentava que “entenc el malestar entre els bars. La mesura no és justa per a ells”. La principal dificultat que es van trobar els restaurants va ser el límit horari. Així doncs, fonts properes als establiments van explicar que, en la mesura del possible i complint totes les obligacions sanitàries, s’havia donat el millor servei possible als clients.

Pel que fa al trànsit, des del departament de Mobilitat van indicar que entre divendres passat i ahir més de 23.500 vehicles van accedir al país per la frontera del riu Runer. Sobre aquesta situació, el director de Mobilitat, Jaume Bonell, va explicar que “les xifres d’entrada i sortida de vehicles han estat similars a les que es produïen en anys anteriors pel pont del Pilar”, i va afegir que “avui (per ahir) encara en queden per sortir del país 7.500”. Amb relació a les congestions de sortida, Bonell va dir que “n’hi ha hagut des de la rotonda de la Margineda fins la frontera”, i va afegir que “gràcies al vial de Sant Julià hem aconseguit que tot i que el trànsit ha sigut dens no s’ha aturat”. De la resta de cues que ahir es van produir en diverses vies del país el director de Mobilitat va dir que “aquí és un dia normal i s’ha unit l’hora punta amb la sortida dels turistes”.

Pel que fa al sector hoteler, el primer balanç indicava que s’estaven complint les previsions. Cristina Canut, presidenta d’Autèntics Hotels d’Andorra, va dir que “els establiments que tenim a les parròquies centrals podríem dir que han fregat el 100% d’ocupació”, i va afegir que “els de les valls del nord han estat prop del 70%. Són dades molt bones”.

Una valoració similar va fer Àlex Ruiz, responsable de l’Associació d’Apartaments Turístics, que va dir que “tenim el 70% d’establiments oberts, uns 665, que han estat plens durant tots els dies del pont. Semblava un cap de setmana d’hivern”.

La mateixa mobilitat que sense la Covid

La mateixa mobilitat que sense la Covid

tracking