x

Ens agradaria enviar-te les notificacions per a les últimes notícies i novetats

PERMETRE
NO, GRÀCIES
Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV MUSIK
pandèmia mundial

Espot descarta un tancament de la frontera

El cap de Govern accepta que el confinament total està damunt de la taula, però remarca que a hores d'ara no està previst de manera imminent
Espot diu que en lloc d'apujar impostos posarà una taxa turística. Ara l'ideal seria que comencessin a arribar els turistes.

Espot i les festes, als seu tuits

Espot, en una compareixença anterior,

Actualitzada 12/10/2020 a les 16:33
Xavier Espot ha descartat la possibilitat de tancar la frontera als turistes. El cap de Govern ho ha dit en declaracions al programa Ara i Aquí de RNA, on ha ofert una entrevista des del seu confinament a casa esperant a poder sotmetre's a una TMA. Espot ha fet referència als múltiples comentaris a les xarxes que s'han produït aquest cap de setmana amb la massificació d'algunes zones del país en motiu del pont del Pilar a Espanya, que ha portat a milers de turistes al Principat.

En aquest sentit, ha destacat que ha pogut comprovar que hi ha crítiques per part del bàndol que pensa que s'ha de tancar la frontera per evitar un augment encara major dels contagis, com gent que opina que la situació sanitària ha de quedar en un segon pla i ha de prevaldre l'economia. "Hem de buscar un punt d'equilibri", ha assegurat el cap de l'executiu, que ha deixat clar que la mesura més extrema de tancar la frontera no és una opció actualment. "Aquest any tindrem uns 400 milions d'ingressos i d'aquests 200 els aporten els turistes, per tant no podem tancar les fronteres als nostres turistes. Com pagarem els ERTO, les prestacions als autònoms o els ajuts a la nostra ciutadania en un moment com l'actual si ho fem?", ha assegurat. Espot també ha manifestat que "hem de vetllar per la salut de la nostra ciutadania", i fer complir les mesures de prevenció bàsiques a la gent que visita el país. 

En relació a la possibilitat d'un nou confinament total al qual es va referir el divendres el ministre de Salut, Joan Martínez Benazet, el cap de Govern ha volgut aclarir que és una opció que està damunt de la taula, "com a tots els països", però que a hores d'ara i tal i com està la situació sanitària, "no ens ho plantegem de manera imminent". En cas que el nombre de contagis augmenti encara més, així com la taxa de reproducció de transmissió del virus i la pressió sobre el sistema sanitari, es podria donar aquest confinament total de nou. 

Relaxar les restriccions als bars 
El cap de Govern també s'ha referit al tancament dels bars, que només poden servir productes per emportar, i ha assegurat que "no va ser una decisió fàcil". Amb tot, ha justificat que les autoritats sanitàries, que són la principal referència per adoptar mesures, han conclòs que el major nombre de contagis s'han produït en bars, i no a les escoles o arran del turisme. "No ens fa cap plaer perjudicar un sector més que un altre", ha indicat Espot, que ha assegurat que "quan millori la situació sanitària el primer que hem de fer és flexibilitzar les restriccions a l'oci nocturn i als bars". 

 
Etiquetes
  • #37 Alberto
    (18/10/20 12:12)

    El Tarter va dir..
    Covid freeeeee covid freeeeee, ese po t aeri de remembdr el presi jajajaj

    Respondre
  • #36 J.
    (16/10/20 19:21)

    La gent d'andorra confinada, i fronteres obertes... i que faran els turistes sense els treballadors per atendre'ls ??? El sens unic de Carlemany / Meritxell com feiem fa 15 anys ? La volta dels ports amb els cotxes i cap a casa.

    Respondre
  • #35 Smith
    (12/10/20 22:49)

    Tots aquests comentaris són tan rics. 300 postivies i després? No ets capaç d'informar-te i entendre que ser positiu no és estar malalt. El doctor Mike Yeadon (antic cap científic pfizer) ho diu clarament: "la majoria de les proves són falses positives".
    Cada any, en aquest moment, tornareu a tenir infeccions respiratòries i de fum. Això no és una gran notícia.
    A la majoria de països, les xifres de mortalitat el 2020 no són pitjors que el 2019.
    Desperta!!!!

    Respondre
  • #34 Economia
    (12/10/20 19:26)

    Molt bla, bla, bla..., i a les eleccions tornen a sortir els mateixos. No serà que als comentaris només estan els contraris al govern actual? Protegim-nos per anar fent que no és poc. Si venen els turistes és perquè les nostres xifres no són tan dolentes, ja que no ens podem comparar amb el promig de França o Espanya per 1.000 habitants, perquè la nostra peculiaritat és diferent. Potser ens hem de comparar amb el que passa a ciutats com Terrassa, Pozuelo, Sant Cugat, etc..., a veure si la incidència real és tan alarmant. 

    Respondre
  • #33 Beak
    (12/10/20 18:16)

    Als ciutadans D'Andora, nos agradaria saber quin són aquestas autoritats sanitàries?????

    Respondre
  • #32 De cara a la pared
    (12/10/20 18:12)

    Per molt molt molt menys quan algun crio fa una malifeta s'emporta una galeta i aquest per un bon caos surten ben airosos, me venen ganes de posarlos cara a la paret i fer-lis copia mil vegades LA HE CAGAT I Molt I deixar-los sense chuches de per vida

    Respondre
  • #31 El Tarter
    (12/10/20 17:54)

    jajajajajajajajajaja ANDORRA COVID FREE

    Respondre
  • #30 La veu del seu amo
    (12/10/20 17:36)

  • #29 Lluert
    (12/10/20 16:51)

    Que s'havien de tancar els bars era lògic, millor ara. Però que es podia haver evitat amb mesures més dràstiques també és veritat. Paguen justos per pecadors, però potser al final del camí ens adonem que ho vam fer a l hora, (que no ben fet)

    Respondre
  • #28 Antoni
    (12/10/20 16:32)

Veure’n més
37
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2024 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts