pandèmia mundial

El Govern confina 13 classes per la Covid-19

L'executiu segueix la pista d’Encamp per mirar d’esclarir l’espurna del contagi del virus

El Govern confina 13 classes per la Covid-19Fernando Galindo

Creat:

Actualitzat:

La classe de 2n A de l'Escola de segona ensenyança d'Ordino és una de les noves aules afectades pels efectes de la Covid-19 i els alumnes del grup han quedat confinats avui.

Les escoles dels diferents sistemes educatius continuen patint els efectes de la pandèmia i malgrat les estrictes mesures de prevenció sembla bastant clar que és impossible evitar que el virus es coli dins de les aules. Segons ha pogut saber el Diari, un total 13 aules del Principat no reprendran avui la seva activitat lectiva presencial després que el ministeri d’Educació i Ensenyament Superior en decretés ahir el confinament. Concretament, entre els col·legis on s’ha expandit el nombre de positius almenys figura l'escola andorrana de Santa Coloma, que té una segona classe de primària confinada, i el col·legi Sant Ermengol, amb una aula de quart de primària. Així doncs, la cartera que encapçala Ester Vilarrubla ja acumula 84 aules confinades. Paral·lelament, cal remarcar que durant la jornada d’ahir també es va decidir afegir dues aules en vigilància passiva, una de les quals també fa referència al col·legi Sant Ermengol.

Per tot plegat, la situació és crítica a nivell de país i des del Govern es vol mirar d’esclarir què ha succeït a Encamp –on l’escola de secundària del sistema andorrà roman tancada– i com s’ha propagat un virus que fa dues setmanes estava relativament estabilitzat. En aquest sentit, segons les fonts consultades, des de l’executiu es té la sospita, que no proves, que es va celebrar algun esdeveniment juvenil a la parròquia encampadana que va propagar la transmissió del virus, ja que es descarta la tesi que la infecció s’hagi produït a l’interior dels centres escolars. Per últim, respecte a l’ús obligatori de la mascareta a l’escola a partir dels 12 anys, cal afegir que els centres congregacionals també faran un ús obligatori de la protecció facial des de cinquè de primària.

CLASSES VIRTUALS A LES UNIVERSITATS CATALANES

El secretari de Salut Pública de la Generalitat de Catalunya, Josep Maria Argimon, va anunciar ahir la voluntat d’implementar classes virtuals durant 15 dies a les universitats. En aquest sentit, Argimon va considerar que la universitat és un dels espais a incidir per revertir la tendència del virus, ja que s’hi concentra el grup d’edat entre els 20 i els 29 anys, una de les franges que més preocupa per la seva “interacció social” i on els costa més arribar. Per això, va avançar que demanaran a les universitats que durant 15 dies es facin totes les classes virtuals, a excepció de les parts pràctiques, on es podrà mantenir la presencialitat. Argimon va explicar que encara no s'ha abordat aquesta qüestió amb el món universitari i que té previst parlar-ne demà amb la Secretaria d'Universitats.

tracking