pandèmia mundial

Cues per menjar i afluència inusitada

Malgrat les queixes dels turistes, l’ocupació hotelera es manté segons les previsions inicials

Cues per menjar i afluència inusitadaFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Aconseguir menjar en un restaurant de les parròquies centrals durant aquest pont s’ha convertit en poc més que una quimera. I és que les restriccions imposades, d’una banda als bars de tapa o entrepà, que no poden obrir, i de l’altra als restaurants, que només poden servir dinars entre les 12 i les 4 i sopars entre les 9 i les 12, han provocat que tots els turistes que van decidir canviar el fred dels bancs i la pedra pel confort d’una taula, acabessin reservant a la mateixa hora.

“Dissabte ens vam trobar que hi va haver taules a les quals no vam poder servir el cafè perquè havien vingut a dinar pels volts de les tres de la tarda, i a partir de les quatre ja no podem servir res” explicava la presidenta dels Autèntics Hotels d’Andorra, Cristina Canut. I és que si dissabte la situació era aquesta, ja que molts dels turistes desconeixien les mesures, ahir el que va passar va ser el contrari. Des de diferents restaurants van confirmar que la gran majoria de reserves les tenien per al primer torn de dinars, i que, a més a més, els turistes que no tenien reserva s’acumulaven a la porta, entre la una i les dues del migdia, esperant rebre torn per poder entrar a dinar.

Per la seva part, Jordi Pujol, director de la Unió Hotelera d’Andorra, va destacar que “sí, és cert que molta gent s’enfada quan els expliques les restriccions” i va afegir que “tenint en compte que el volum més important de visitants que tenim són espanyols, no acabo d’entendre aquests horaris. No serà més lògic de la 1 a les 5 de la tarda?” es qüestionava.

Malgrat que, com van reconèixer des de les dues entitats del sector hoteler, molts turistes mostraven el seu enuig per les polítiques de restricció aplicades en el marc de la Covid-19, aquest fet no es va acabar traduint en un nombre significatiu de persones que van marxar abans d’hora o que van anul·lar la seva reserva. “No hem tingut cap moviment estrany de cancel·lacions” explicava Canut, mentre que Pujol va indicar que “pel que podem saber avui, s’estan mantenint les ocupacions com estaven previstes sense alteracions importants”.

Un altre dels punts que va destacar durant tots els primers dies de pont van ser els controls. Fonts properes als restauradors van explicar que s’estaven trobant amb moltes més inspeccions del que és habitual i que, en molts casos, hi havia policia de paisà fent aquests controls per tal de verificar que s’estaven complint les restriccions imposades.

Massificació

Durant tot el cap de setmana, no només les principals avingudes comercials de les parròquies centrals han registrat un ple sense pal·liatius. Altres punts del Principat van tenir una activitat inusualment alta, tenint en compte que s’està en una situació de pandèmia mundial. És el cas del roc del Quer, que durant el dissabte i el diumenge va tenir visitants a totes hores, i que fins i tot, el camí d’accés al mirador per moments semblava les Rambles de Barcelona en hora punta per la quantitat de gent que hi caminava. Cal destacar que, durant tot el diumenge, les temperatures van ser força més baixes al país, i que una fina pluja de caràcter intermitent anava acompanyant el sol que sortia i s’amagava darrere els núvols. Ni això va desanimar els turistes que van pujar al mirador de la parròquia de Canillo. Un altre dels llocs que va registrar un ple va ser el Punt de Trobada. Durant tot el dia, el centre comercial lauredià va registrar una gran afluència de compradors, probablement atrets pels preus de liquidació que s’ofereixen pel desallotjament de l’establiment.

CONTROLS

La policia ha fet controls durant tot el cap de setmana als establiments. Molts dels inspectors anaven de paisà per tal de no ser identificats.

Alguns dels establiments de les avingudes de l’eix comercial van rebre fins a tres vegades, al llarg del cap de setmana, la visita dels inspectors.

Cues per menjar i afluència inusitada

tracking