PANDÈMIA MUNDIAL

Turistes estupefactes

Els visitants que va rebre ahir el país, molts dels quals es quedaran fins dilluns, van rebre amb sorpresa i enuig el tancament dels cafès

Turistes estupefactesE.P.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El pont del Pilar a Espanya és, tradicionalment, un dels darrers grans caps de setmana dels sectors comercial, hoteler i de la restauració, abans de la temporada de neu. Aquesta ocasió el calendari va ser capriciós i va oferir un pont de tres dies que va atraure molts visitants al Principat. Hotels amb alta ocupació, carrers i pàrquings plens... però els turistes es van trobar una sorpresa: bars tancats. Pràcticament cap dels visitants tenia coneixement de les mesures que havia adoptat el Govern en la lluita contra la Covid-19.

Grups familiars i parelles passejant per l’eix comercial amb cara d’incredulitat davant dels establiments tancats. És el cas de la Sara i el Marc, que acabaven d’arribar de Barcelona i que es queden al Principat fins dilluns. “No sabíem res de les mesures que s’han adoptat. Quan hem arribat i hem volgut entrar a esmorzar a un bar, ens han dit que no podia ser, que només ens ho podíem emportar. Hem agafat la comanda i ens ho hem menjat asseguts en un banc” van explicar amb certa cara de sorpresa davant d’aquesta inusual situació.

No obstant això, el fet d’arribar i trobar-se que no es pot prendre ni un cafè amb llet, no altera els plans dels visitants. Així doncs, el Jerome, que venia des de França amb la seva família, va indicar que “no sabíem que estaven tancats els bars; però bé, nosaltres hem vingut a comprar i després ja marxem. No ens afecta”.

Per contra, els baristes i restauradors sí que exclamen el perjudici que els provoquen aquestes mesures. La Laura, que ostenta una cafeteria que també té llicència de restaurant a l’illa Carlemany, va explicar que “els turistes no entenen per què no poden entrar a prendre una coca-cola i un entrepà, però en canvi sí que poden seure a fer unes tapes i una cervesa per dinar” i va afegir que “molts es mostres sorpresos i fins i tot s’enfaden”. En deu minuts, fins a cinc grups van preguntar per poder prendre alguna cosa o esmorzar, i no se’ls va poder atendre en virtut de les restriccions imposades pel Govern. Una d’aquestes persones, el José Miguel, que venia de Barcelona, va mostrar la seva estupefacció “no entenc quina diferència hi ha entre menjar una cosa o una altra” mentre marxava de l’establiment amb resignació i cara de pocs amics. Fora, persones assegudes en qualsevol lloc amb bosses de menjar per emportar-se, dinant com bonament podien.

UN PÍCNIC A CARLEMANY

Menjar al carrer és una cosa que tothom acostuma a fer sovint; els dies que el Sol escalfa, encara es poden aprofitar les terrasses dels bars i restaurants. El que ja no és tan habitual és el que està passant aquests dies als principals carrers comercials del Principat. I és que des de primera hora del matí, als rius de gent que circulen pels eixos comercials cal sumar-hi grups importants de persones que, assegudes en qualsevol lloc, aprofiten per esmorzar o dinar. Aquesta és la nova realitat amb la qual s’han trobat els visitants. “Ens agrada molt venir a Andorra, però encara no havíem pogut venir aquest any. No sabíem res d’aquestes mesures. Fins i tot ens han dit que hi ha molts policies que van de paisà i que et multen per no portar bé la mascareta o fumar” van explicar el Josep i la Cèlia, que van arribar provinents de Manresa i que van afegir: “Què dius? que els bars estan tancats? no en sabíem res.” D’aquesta manera, les taules de les terrasses dels bars, que estaven inhabilitades per al seu ús, van ser substituïdes per les escaletes, bancs i lleixes dels edificis. Així, a l’hora d’esmorzar, els relleixos de l’edifici central de MoraBanc eren ocupades per famílies que sortien de la popular cafeteria que hi ha al costat, amb l’esmorzar. Una situació similar passava als bancs del carrer de la Unió, on els vianant que portaven bosses de cadenes de menjar ràpid omplien qualsevol tipus d’espai per tal de seure i menjar abans de continuar el seu passeig comercial. Una situació que també es va veure reflectida en els cubells de les escombraries, plens de les restes i dels embolcalls del menjar per emportar-se, que va imperar durant la primera jornada del pont del Pilar.

Turistes estupefactes

Turistes estupefactes

tracking