Pandèmia mundial

Bars tancats des d'aquesta mitjanit

Els restaurants es mantenen oberts però s'estableixen limitacions horàries amb el tancament a les 24 h

Les noves mesures restrictives porten els bars al límitFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Govern ha donat un pas més enllà en les mesures de prevenció després de l'important augment de casos de coronavirus en la darrera setmana. La decisió adoptada més impactant és el tancament dels bars, que només podran mantenir el servei de productes per emportar. Pel que fa als restaurants, es mantindran oberts però limitant molt els horaris. Només podran obrir de 12 h a 16 h i de 19 h a 24 h i hauran de portar un registre individual de clients. El nombre màxim de persones per taula es manté en cinc i s'ha remarcat que s'han de mantenir les distancies mínimes de seguretat entre les taules.

El decret de les noves mesures de Govern entra en vigor aquesta mitjanit i de moment està previst que estigui vigent fins el 18 d'octubre. "Tenim noves dades d'inspeccions que hem estat realitzant des del Govern i no podem mantenir aquest tipus d'activitat", ha justificat el ministre Portaveu, Eric Jover, que ha detallat que en els darrers dies s'han realitzat 113 inspeccions a establiments de restauració, de les quals en 57 casos s'han detectat elements que no respectaven la normativa de Salut.

En relació a les mesures preses que afecten a uns sectors de l'activitat econòmica molt específics, Jover ha assenyalat que el Govern "està estudiant articular algun tipus d'ajut per aquells sectors que han estat més afectats per la pandèmia, més enllà d'aquells que es van fer durant el moment més dur del confinament".

Més mesures

Pel que fa als centres sociosanitaris, el Govern ha anul·lat les sortides dels residents i ha prohibit les visites de persones de l'exterior. "Són mesures dràstiques perquè els residents necessiten del contacte emocional, però davant de tot hem de preservar la seva salut ja que és un col·lectiu vulnerable", ha indicat Jover.

Quant als establiments comercials, Govern ha decidit limitar encara més l'aforament a un client per cada quatre metres quadrats.

Per altra banda, han quedat anul·lades les activitats dirigdes per grups als gimnasos, a excepció d'aquelles que tinguin un protocol específic validat pel ministeri de salut. A més, el ministre ha remarcat l'obligatorietat de la mascareta per a qualsevol tipus d'activitat individual en aquests espais.

Previsió de l'arribada de turistes

Finalment, Jover s'ha referit a la previsió de l'arribada de turistes de cara a aquest cap de setmana amb el pont a Espanya. El Portaveu ha assenyalat que "necessitem que l'activitat econòmica continuï i hem de donar la benvinguda als turistes", que hauran de seguir les mateixes normes que els residents. "Estem en condicons per acollir-los", ha afegit Jover.

Per la seva part, el ministre de Salut, Joan Martínez Benazet, ha posat com a exemple el Pas de la Casa, la comunitat del país amb menys incidència del virus i a la vegada una de les que més impacte de turisme té. "S'han infectat molt poc perquè han seguit els protocols, han rebut els turistes amb la mascareta i han respectat la distància de seguretat", ha destacat Martínez Benazet, que ha remarcat que els contagis es produeixen molt més pels contactes socials entre amics i familiars sense la mascareta ni la distància mínima que per l'arribada de turistes.

tracking