Pandèmia mundial

Les classes aïllades baixen de 20 a 16

El ministre de Salut ha anunciat que hi ha dues escoles bressol afectades per casos de coronavirus

Aïllades dues aules de primària del col·legi Sant ErmengolFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La incidència de l'epidèmia de la Covid-19 en el sistema educatiu ha baixat en els darrers dies i el nombre de classes totalment aïllades per positius passa de les 20 de dilluns a les 16 que hi ha avui, segons ha explicat el ministre de Salut. Joan Martínez Benazet ha informat que hi ha 7 aules parcialment afectades pel contagi d'algun alumne i 13 més que es troben en vigilància passiva, que és el protocol que s'aplica quan es detecta un infectat d'una classe però es manté l'ensenyament presencial perquè no ha tingut relació amb els companys.

Martínez Benazet ha explicat que hi ha una escola bressol on s'ha detectat un positiu d'un nen i s'està a l'espera del resultat d'un altre infant que ha manifestat símptomes de la malaltia i que és l'únic amb el que ha tingut contacte el primer contagiat. I hi ha una altra llar d'infants en vigilància per si algú presenta indicis de la infecció.

A més, el Col·legi Sant Ermengol ha anunciat que hi ha un cas positiu a l'aula de convivència de batxillerat 2nB, la qual s'ha hagut d'aïllar per seguir amb els protocols sanitaris.

El ministre ha remarcat que l'a`rea de Vigilància Epidemiològica ha constatat que quan es diagnostica un positiu en una aula hi ha pocs casos de transmissió al companys que queden aïllats però sí és habitual que els pares hagin agafat el virus i ha assenyalat que el que revela és que l'escolar "arriba malalt a classe". I ha incidit que per això es va triar el model d'unitats de convivència per contenir la propagació de la infecció que entre nens els estudis indiquen que es transmet menys sovint.

Centres amb mascareta

Joan Martínez Benazet ha destacat que el ministeri ha fixat les condicions mínimes per mantenir les unitats de convivència a les escoles que no comporten que els alumnes hagin de portar mascareta tota la jornada dins de l'aula "perquè tinguin una vida més normal" i ha incidit que en alguns centres s'ha decidit que sigui obligatori portar la protecció sempre perquè algunes direccions tenen més zel amb les mesures per evitar contagis. El ministre ha afirmat que encara no han passat suficients dies per analitzar l'evolució de la malaltia amb positius en les aules protegides amb mascareta respecte on no se'n porta i ha indicat que es farà aquesta anàlisi i si hi ha una diferència significativa entre un model i un altre es prendran les mesures necessàries si cal augmentar la protecció.

tracking