Fedataris

Només onze candidats a notari es presenten al primer examen

La prova escrita es va fer ahir a la tarda a la seu de la Justícia

Nova seu de la justíciaFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Onze dels tretze candidats que es van presentar a les places de notari van fer ahir el primer examen del procés de selecció que es va celebrar entre les quatre i les set de la tarda a la sala de vistes Casamanya del nou edifici de la Justícia. Una de les aspirants, Sandra Vilanova Mañá, va quedar exclosa per no complir els requisits per optar a la plaça i una altra, Maria del Mar Garcia Brites va avisar que es presentava, tot i que es va esperar per si decidia finalment acudir a la convocatòria.

El proce´s es va iniciar amb la constitució del tribunal que fa la selecció entre els onze candidats que concorren per dues places de fedatari que va controlar les proves dividit en dos tors d'hora i mitja. Els juristes Juan-José López Burniol i Antoni López i el presidentla Cambra de Notaris, Joan Carles Rodríguez Miñana, van vigilar la primera part de l'examen i el president del Tribunal Superior, Albert Andrés Pereira, la presidenta de la Batllia, Laura Rodríguez, i el ministre de Justícia i Interior, Josep Maria Rossell van ser els encarregats de supervisar la segona hora i mitja.

Els aspirants es van enfrontar a una prova de tot el temari entre el qual s'havien d'escollir aleatòriament vuit temes d'entre les diferents especialitats. Hi van haver de desenvolupar tots els mateixos tres temes de dret civil, un de fiscal, dos de notarial, un d'administratiu i un de mercantil. Ara cada membre del tribunal ha de corregir els examens dels onze candidats.

L'oposició continua dimarts 6 d'octubre a les deu del matí amb l'examen oral. La base de la prova són vint temes preseleccionats pel tribunal perquè els consideren més rellevants i d'entre els quals cada candidat ha d'escollir un que exposarà davant els membres del tribunal després de disposar de deu minuts per preparar-lo.

L'última prova serà dilluns 12 d'octubre amb l'examen d'un cas pràctic de notaries, després han de superar la prova psicotècnica, la de llengua castellana i la de llengua francesa. La previsió és que els candidats escollits per ocupar les dues places de notaris estiguin decidits a principi de novembre. Els aspirants a fedataris que estan seguint el procés són el batlle Xavier Colom, la batlle en excedència Maria Àngels Moreno, els exbatlles Sònia Baixench, Jordi Junyer i Jordi Paris, els advocats Josep Garcia, Arjan Jethani, Margarida Marticella, Mònica Mirabet i Carmen Perna i l'exoficial de la notaria de Rosa Ferrándiz Alejandro Isanta.

tracking